Sport koronavírus

Aki most elkapja a koronavírust, lemaradhat a kézi-Eb-ről

EHF
EHF
A koronavírussal megfertőzött játékosok a pozitív minta után 14 nappal vehetnek csak részt a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon. Ha valaki az Eb-n fertőződik meg, akkor 10 nap karantén vár rá.

„Nagyon szigorú szabály. Ez természetesen megnehezíti dolgunkat, hiszen ha most valaki pozitív lesz, akkor az első három csoportmeccsen nem játszhat. Nincs mit tennünk, csak összekulcsoljuk az ujjainkat, szorítunk” – nyilatkozta Glenn Solberg, a válogatott szövetségi kapitánya az Aftonbladetnek.

Kapcsolódó
Lékai: Az lenne a legjobb, ha máris kezdhetnénk az Európa-bajnokságot
Chema Rodríguez családjában több megbetegedés történt, de a kéziválogatott nagyon várja már, hogy megérkezzen.

A lap megemlítette, hogy Svédországban jelenleg hétnapos karantén van érvényben.

A válogatott másodedzője, Martin Boquist kételkedik abban, hogy az EHF be tudja tartani a 14 napos szabályt.

Nem hisszük, hogy sikerülni fog. Tudjuk, hogy sok országnak vannak problémái. A 14 nap betartása nehézkes lehet, de elképzelhető, hogy a szlovák és a magyar hatóságok nyomás alá helyezték az EHF-et. Nem tudom

– mondta.

Edzőmeccs nélkül maradtak a magyarok ellenfelei

Ami a magyarok csoportellenfeleit illeti, a portugál csapatból négyen is megfertőződtek még decemberben, de a hírek szerint Gustavo Capdeville, Miguel Martins, Alexandre Cavalcanti és Tiago Rocha is készen áll a rajtra.

Ugyanakkor a válogatott – Montenegróval együtt – lemondta a január 7-9-i, a svájci Winterthurban megrendezendő négyes tornát. A hivatalos indok érthető: szeretnék elkerülni a felesleges érintkezéseket az Eb előtt, és a játékosok védelme érdekében Portugáliában folytatják a felkészülést január 11-ig, amikor is Magyarországra utaznak.

Izland is felkészülési mérkőzés nélkül marad, az északiak Litvániával játszottak volna, de a balti válogatott a járvány miatt lemondta a szereplést. Ami rossz hír, hogy Sveinn Jóhannsson, a SönderjyskE beállósa a keddi edzésen térdsérülést szenvedett, így kérdéses a szereplése.

A magyarok a B csoportban Hollandia ellen rajtolnak (január 13.), majd Portugália (január 16.) és Izland (január 18.) lesz az ellenfél.

Káosz a szerb válogatottnál

Csak az elmúlt napok híreit figyelembe véve lesz válogatott, amelynél nagyon komoly problémát okoz a koronavírus.

Kapcsolódó
Egy veszprémi és egy szegedi kézis is koronavírusos lett
A stábból négyen, köztük a szövetségi kapitány is megfertőződött.

A szerb válogatottban kedden a veszprémi kapus, Vladimir Cupara és a szegedi jobbszélső, Bogdan Radivojevic fertőződött meg, szerdán további négy kézis, Stevan Sretenovic, Ilija Abutovic, Dragan Pesmalbek és Nemanja Zelenovic dőlt ki.

Ha hozzávesszük, hogy Toni Gerona vezetőedző, Dimitrija Pejanovic kapusedző, Petar Radulovic gyógytornász és a korábbi magyar válogatott átlövő, a jelenlegi csapatvezető Krivokapics Milorad is pozitív mintát adott, úgy tűnik, ők az első három csoportmeccsen nem lehetnek ott a csapattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik