Sport

Nincs bizonyíték a bundázásra a kézilabda BL-ben

FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
FRANK MOLTER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nincs bizonyíték a fogadási csalásra, így az Európai Kézilabda Szövetség nem indít vizsgálatot addig, amíg nem kap további, pontosabb információkat, írta az EHF azon svéd lapértesülésekre reagálva, amelyek szerint ősszel a nemzetközi kupákban több mérkőzést is manipuláltak.

Kapcsolódó
Rettegnek a dánok, hogy berobban a koronavírus a kéziválogatottnál
Az első pozitív eset már megtörtént, egy hét múlva rajtol az Eb.

A Handbollskanalen erős kijelentéssel rukkolt elő az elmúlt napokban, azt állítva, hogy legalább négy mérkőzést elcsaltak az európai kézilabdakupákban.

A svéd portál szerint az egész egy férfi BL-meccsel kezdődött, amelyen meglepően mozdultak meg az oddsok. Az A csapat győzelmére 1,55-ről 1,05-re csökkent a szorzó, ugyanakkor a hendikep mínusz 2,5-ről mínusz 5,5-re emelkedett, azaz hat góllal kellett nyernie a nyerő fogadáshoz, ami meg is történt.

A portál szerint a szünetig kiegyenlített volt a játék, végül a B csapat hattal kikapott, közben olyan hibákat is elkövetett, amelyek „nem látszottak normálisnak”, ugyanis a meccsen legalább 19 olyan szituáció akadt, amely ilyen szinten nem tűnik megszokottnak.

„Még soha nem láttam ilyen égbekiáltó bundázást. Az, hogy ez a legnagyobb porondon is megtörténhet, és hogy ez ennyire nyilvánvaló, rendkívül dühít. Nagyon szeretném, ha ez napvilágra kerülne, hogy mindenkit elrettentsen” – idézett a portál egy névtelenséget kérő fogadót.

A férfi Bajnokok Ligájában mindössze négy mérkőzés végződött hatgólos különbséggel az ősszel:

Montpellier – Meskov Breszt 32-26 (14-12)
Elverum – Aalborg 28-34 (12-16)
Vardar – Montpellier 25-31 (11-15)
Kielce – Porto 39-33 (21-17)

A Handbollskanalen azt is megírta, hogy információja szerint a férfi és női Bajnokok Ligájában egy-egy, a férfi Európai Ligában két mérkőzés volt érintett.

Az EHF további információkat kért a svédektől a vizsgálat megindítása érdekében, de azt közölte, jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az Európai Kézilabda Szövetség égisze alatt rendezett versenyen lejátszott mérkőzéseken az eredményeket befolyásolták volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik