Sport

Világbajnokok szállították 2021 utolsó drámáját a dartsvébén

Luke Walker/Getty Images
Luke Walker/Getty Images

Hat mérkőzést rendeztek csütörtökön a londoni dartsvilágbajnokságon, így kialakult a negyeddöntő mezőnye, a folytatás január 1-jén lesz.

Rögtön az első meccs hétszettes volt, a 21. helyen kiemelt Mervyn King ráadásul 3-1-es hátrányból fordítva győzte a selejtezőből főtáblára jutott Raymond Smith-t. Az angol dartsos honfitársával, James Wade-del találkozik majd, aki bántóan simán verte Martijn Kleermakert 4-0-ra.

Callan Rydznek sem okozott gondot a továbbjutás, a 3-1-re elveszített első játszmát követően ugyanis mindössze egy leget bukott csak a skót Alan Soutar ellen. Neki a második helyen kiemelt skót, Peter Wright lesz majd az ellenfele, aki izgalommentes összecsapáson lépett túl Ryan Searle-ön.

Az este meccsét két világbajnok, Gary Anderson és Rob Cross vívták egymással.

Cross behúzta az első szettet, ami után teljesen szétesett a játéka, miközben Anderson hozta a tőle megszokott magabiztos játékot. Az ötödik játszmában azonban megingott a skót, Cross ezt nagy nehezen kihasználta, szépített (144-es kiszállóval zárta le amúgy a szettet). Jött a hatodik etap, amelyben mindketten elképesztő játékot produkáltak, színvonalassá vált a mérkőzés, Cross pedig kiegyenlített (Anderson elszámolt egy kiszállót is). A döntő szettben Anderson a lehető legjobbkor, 1-1-es állásnál brékelt, majd a következő legben le is zárta a mérkőzést.

Gary Anderson a negyeddöntőben majd az angol Luke Humphrieszal, aki egyébként hasonlóan kiélezett összecsapást játszott Chris Dobey ellen (mindketten 97-es átlag felett zártak), végül döntő szett tie-breakben ment tovább.

A címvédő Gerwyn Price, illetve Michael Smith egy nappal korábban jutottak tovább.

Dartsvilágbajnokság, nyolcaddöntő

Peter Wright (skót, 2.)–Ryan Searle (angol, 15.) 4-1

James Wade (angol, 4.) – Martijn Kleermaker (holland,) 4-0

Gary Anderson (skót, 6.) – Rob Cross (angol, 11.) 4-3

Chris Dobey (angol, 30.) – Luke Humphries (angol, 19.) 3-4

Raymond Smith (ausztrál) – Mervyn King (angol, 21.) 3-4

Alan Soutar (skót) – Callan Rydz (angol) 1-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik