Sport

Nem érzi magát jól a vízben a koronavíruson átesett magyar úszó, de azért így is továbbjutott

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A három érdekelt közül csak Szabó Szebasztiánnak sikerült továbbjutnia az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság szombati előfutamaiból.

A magyar szempontból nyugodt délelőtti programban elsőként Holló Balázs ugrott medencébe 100 méter vegyesen, ahol egyéni legjobbját (54.79 mp) jócskán megjavítva, 54.05 másodperces idővel a 26. helyen zárt.

„Igazából ez volt a célom, hogy ússzak egy egyéni csúcsot, de ebben a számban csak azért indultam, hogy a négyszáz vegyesre egy kicsit ráhangolódjak, hiszen ez mégiscsak más, mintha edzenék. Azt gondolom, ez azért egy jó előjel most” – nyilatkozta az MTI-nek Holló, aki a csütörtöki nyitónapon 400 méter gyorson a 11. lett.

A kazanyi Európa-bajnokságon három arannyal záró, a novemberi viadalt követően azonban koronavírus-fertőzés miatt két hétre kidőlő Szabó Szebasztián ezúttal 50 méter gyorson állt rajtkőre. A szám Eb-aranyérmese pénteken 100 méter pillangón – ahol szintén a kontinens legjobbja lett a tatár fővárosban – a 25. helyen végzett,

most a leggyorsabb sprintszámban ugyan a 13. helyen bejutott az elődöntőbe, 21.46 másodperces ideje azonban jócskán elmarad a kazanyi előfutamos teljesítményétől (21.02).

A sportoló pénteken még rendkívül dühös volt, a szombati futam után azonban már higgadtan, kissé beletörődve nyugtázta, hogy a koronavírus okozta kéthetes kihagyás miatt nincs elég ereje, „nem érzi magát jól a vízben”. Hozzátette: ugyanakkor örül annak, hogy ott lehet az esti elődöntőben, ráadásul egy 50 méteres viadalon bármi előfordulhat.

Harmadik, egyben utolsó magyarként Szabó-Feltóthy Eszter 200 méter háton volt érdekelt, a 19 éves versenyző egyéni csúcsától (2:06.00) nem sokkal elmaradva, 2:06.13 perces idővel a tizedik helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik