Élő Sport

Jó kezdés után szétesett és nagyon kikapott a magyar női kéziválogatott

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com
Sima, 30-19-es győzelmet aratott Dánia a magyar női kézilabda-válogatott ellen a spanyolországi világbajnokság első középdöntő-mérkőzésén.

A németek elleni csoportvereség után különösen fontos összecsapás elé nézett a magyar női kézilabda-válogatott, amely Dánia ellen azzal a tudattal lépett pályára, hogy ha kikap, nagyon messze kerül a kitűzött céltól, a negyeddöntőtől.

Kapcsolódó
Golovin Vlagyimir: Így nem lehet kézilabdázni
A magyar kézikapitány szerint tanulságos vereséget szenvedett csapata a dánoktól.

Amíg kedden még amiatt kesergett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, hogy Klujber Katrin lábsérülés miatt nem léphet pályára, az FTC átlövője ott volt a bemelegítésnél, minden bizonnyal alaposa meglepetést keltve az ellenfélnél is.

Hogy ő jelentett-e akkora különbséget, nem tudni, de az tény, hogy a meccs elején megpróbálkozott a játékkal, és akkor a válogatottnak is jobban ment.

Bíró Blanka nagyszerűen védett, középen Bordás Réka és Planéta Szimonetta jól állta a sarat, és a 13. percben úgy vezettünk 7-4-re, hogy azt vártuk, mikor kér időt az ellenfél a teljesen tanácstalan játék miatt.

Sőt, lehetett volna négy is közte, de Zácsik Szandra falnak rohant, ez pedig mintha megálljt parancsolt volna a magyar válogatottnak is.

Az ellenfél előbb egy 4-0-s rohammal átvette a vezetést, majd Anna Mette Hansen vezérletével szépen elhúzott úgy, hogy a meccs második felét 11-4-re nyerte.

Kapcsolódó
Súlyos betegen is játszik a kézivébén a svéd irányító
Nem szabad hagyni, hogy a betegség uralja az életet, mondta Jenny Carlson.

A második játékrész 15-11-es dán előnyről folytatódott, de a nagy felzárkózás álom maradt. Úgy tűnt, a védekezést még egy-egy alkalommal össze tudja rakni a csapat, de támadásban nagyon vérszegény volt. Klujber nem tudott visszajönni, Albek Annát sokáig meg se próbálta a szakvezetés, Zácsiknak és Háfra Noéminek nagyon nem ment a játék, míg Kácsor Gréta próbálkozott ugyan, de elég hatástalanul.

Hat-hétgólos előnynél pedig jött a már-már megalázó hét a hat elleni játék, ahol kétszer is hiába szereztünk labdát, az üreskapus próbálkozást a saját térfelünkön blokkolta az ellenfél.

Az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, kihúzzuk-e tízgólos vereségen belül?

Nos, nem sikerült, Dánia 30-19-re nyert, és nagyot lépett a negyeddöntő felé.

Női kézi-vb, középdöntő, 1. forduló, III. csoport

Dánia – Magyarország 30-19 (15-11)
Magyarország:
Bíró, Szikora – Márton 1, Vámos 3, Planéta, Bordás 2, Szöllősi-Zácsik 2, Lukács 1, cserék: Klujber, Háfra 2, Kácsor 4, Tóth E. 2, Szabó L., Kovács A. 2, Fodor, Albek

 

Németország – Kongó 29-18 (15-7)
Dél-Korea – Csehország 32-26 (20-13)

 

Az állás:
1. Dánia 6 pont (98-60)
2. Németország 6 (85-63)
3. Dél-Korea 4
4. Magyarország 2
5. Csehország 0 (76-95)
6. Kongó 0 (59-99)

 

IV. csoport
Spanyolország – Japán 28-26 (15-15)
Brazília – Ausztria 38-31 (15-15)
Horvátország – Argentína 28-22 (12-14)

 

Az állás:
1. Spanyolország 6 pont (88-58)
2. Brazília 6 (97-81)
3. Horvátország 2 (79-80)
4. Japán 2 (79-83)
5. Argentína 2 (66-86)
6. Ausztria 0

 

Alsóházi rájátszás az Elnök Kupáért, 1. forduló
Paraguay – Kína 30-24 (12-12)
Szlovákia – Tunézia 31-27 (17-14)

0-2 Zácsik

Bíró újabb védése után Lukács csúnyán a léc fölé bombázott a jobbszélről. Újabb rontott dán akció után Zácsik talált be (0-2).

0-1 Márton

A második dán támadás támadóhibával zárult, Márton pedig belőtte a meccs első gólját.

Két kapusbravúr

Hansen lövését védte Bíró, a másik oldalon Zácsik löketét tolta ki Reinhardt.

Papírforma-eredmények a másik meccseken

Németország válogatottja 29-18-ra legyőzte Kongót a magyar érdekeltségű középdöntőcsoport első fordulójában. A Ferencváros német átlövői közül Emily Bölk egy, Alicia Stolle két gólt lőtt.

Dél-Korea 32-26-ra verte Csehországot, az ázsiai csapat nagyszerűen kezdett, az első félidő második felében már tíz góllal vezetett. A második felvonás elején remek játékkal visszazárkóztak a csehek (24-22), de egyenlíteni nem tudtak, mert ellenfelük ismét elhúzott. A Győri Audi ETO KC dél-koreai játékosa, Rju Eun Hi négy gólt lőtt.

A Mosonmagyaróvár szlovák játékosa, Lancz Barbora három, a Siófok balátlövője, Simona Szarková két gólt szerzett. A mezőny legjobbja a Dunaszerdahely balszélsője, Bízik Réka lett kilenc találattal.

Eredmények, középdöntő, III. csoport, 1. forduló

Németország – Kongó 29-18 (15-7)
Dél-Korea – Csehország 32-26 (20-13)

Hansen és Iversen is ott van

Bár a dánoknál kisebb betegség miatt Anne Mette Hansen és Rikke Iversen is kihagyta a kedd esti edzést, természetesen mindketten ott vannak a meccskeretben.

Tóvizi ki, Kácsor be

A magyar keret annyit változott a németek ellenihez képest, hogy ezúttal a debreceni beállós, Tóvizi Petra kimaradt, bekerült viszont a Vác átlövője, Kácsor Gréta.

Hoppá! Klujber melegít!

A németek ellen megsérült Klujber Katrinról az a hír járta, hogy combizomproblémája miatt kérdéses, mikor térhet vissza, és ezúttal nem játszhat.

Ehhez képest dániai információnk szerint – ahol a bemelegítést is adja a tévé, és nem a Jó ebédhez szól a nóta című műsor megy helyette – az FTC átlövője ott van a bemelegításnél, fut, passzol lő.

Ebből mi lesz?

Észnél kell lenni

„Támadásban van három-négy olyan játékuk, amit további egy-két-három lehetséges befejezésre bontanak. Ott észnél kell majd lenni és olvasni a játékot” – elemezte a dánok játékát Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Tét a negyeddöntőbe jutás

A magyarok Szlovákiát 35-29-re, Csehországot 32-29-re győzték le, majd az E csoport rangadóján 25-24-re kikaptak Németországtól, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe. A dánok elleni találkozó kulcsfontosságú, mert vereség esetén a csapat elveszítheti esélyét a célként és elvárásként megfogalmazott negyeddöntőbe kerülésre.

Olvasói sztorik