Sport

Súlyos betegen is játszik a kézivébén a svéd irányító

Spainhandball2021.com
Spainhandball2021.com

18 éves korában fekélyes vastagbélgyulladást állapítottak meg Jenny Carlsonnál, akinek állapota annyit rosszabbodott, hogy 2018 októberében megműtötték és a vastagbél ötcentis szakaszát kivezették a testére egy sztómazsákba.

Kapcsolódó
Történelmet írt a mínusz 72-es gólkülönbséggel vb-középdöntős kézilabdacsapat
Őrület: Puerto Rico bejutott a női világbajnokság középdöntőjébe.

A 26 éves kézilabdázó azonban így sem adta fel, a nyáron negyedik helyezést ért el a svéd válogatottal a tokiói olimpián, és jelenleg is játszik a spanyolországi vébén.

Ugyan voltak súlyos sérülései (átesett egy keresztszalagműtéten, akadtak problémái az ujjával és a vállával), mégiscsak a vastagbélgyulladás (Colitis ulcerosa) keserítette meg igazán az életét.

A Daniasport.hu szúrta ki, hogy a Holstebro Haandbold irányítóját a svéd Expressen faggatta a jelenlegi életminőségéről és persze a kézilabdáról.

„Két műtétet kellett volna elvégezni rajtam, hogy elkerüljem a sztómazsákot, de azok végül elmaradtak. Akkor próbáltam meg azzal együtt kézilabdázni” – mesélte.

Azt mondta, akadtak olyan vélemények, hogy ez undorító, ám ő a sokkal több pozitív üzenetből próbál erőt meríteni.

Nagyon sokan vannak, akik nem tudják, miről van szó. Sokan nem mernek ilyen betegség mellett fizikailag aktívak lenni, így talán meg tudom mutatni, hogy így is lehet csinálni

– nyilatkozta. Azt mondta, azért szeret nyíltan beszélni a betegségéről, mert reméli, hogy ez segíthet másokon is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jenny Carlson (@jennycaarlson) által megosztott bejegyzés

A három csoportmérkőzésen ugyan csupán 40 percet és 32 másodpercet töltött a pályán, de nyolc lövésből szerzett négy gólt és adott hét gólpasszt is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik