Sport

Klubja kiáll Turi György mellett

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Közleményben állt ki a Kőbánya SC Turi György mellett. Az úszóedző nemrégiben mondott le minden tisztségéről a magyar szövetségnél, a klubjánál viszont maradt, ott ő a szakosztályvezető.

A klub közleménye szerint rendkívüli elnökségi ülést tartottak, ahol edzők, korábbi és jelenlegi sportolók, valamint szülők voltak jelen. Arra jutottak, hogy nem vonják meg a bizalmat Turitól.

A Kőbánya SC elnöksége deklarálja, hogy 2014-es megbízatásuk óta eltelt időben sem sportolótól, sem szülőtől, sem edzőtől soha semmilyen panasz vagy információ nem jutott tudomásukra arról, hogy Turi György bármelyik úszóval szemben helytelen magatartást tanúsított volna.

Az elnökség az úszó szakosztály edzői, versenyzői és szülők meghallgatása után az ügyet lezártnak tekinti és tudomásul veszi, hogy a 2019-ben elhatározott szakosztályon belüli szakmai stáb feladatkörének és munkavégzésének átalakítása fokozatosan megtörténik” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés
Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

A Turi-ügy akkor robbant ki, amikor a tokiói olimpia után visszavonuló Cseh László elmondta, hogy lelki terrorban éltek Turi edzősködése alatt. A klasszis úszó interjúját követően több korábbi tanítvány is előállt azzal, hogy mindennapos volt a fizikai erőszak, Szepesi Nikolett pedig a könyvében évekkel ezelőtt abúzusról is írt.

Az úszószövetség bizottságot hozott létre, amely kivizsgálja az ügyet.

Kapcsolódó
Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista
Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik