Sport

Nem adta fel a világbajnok ellen a női kézilabda-válogatott

A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 33-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett péntek esti edzőmérkőzésen, írta az MTI.

A várakozásnak megfelelően a hazaiak kezdtek magabiztosabban, pontosabban, és bár a jól küzdő magyarok tartották magukat, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánynak a 17. percben időt kellett kérnie (10-7), mert támadásban és védekezésben is sokasodtak az apróbb hibák.

Kapcsolódó
„Talán még pislogni sem szabad?” – kispadra lökte játékosát a román kéziedző
Gheorghe Tadici úgy érzi, a frusztrált vesztes bosszúja a megjelent videorészlet.

A Győr francia kapusa, Laura Glauser kiválóan védett, erre alapozva remekül védekező honfitársai növelték a különbséget. A csereként beállt magyarok a kapus Szikora Melindán kívül nem tudták megnehezíteni ellenfelük dolgát, az időkérés utáni 10-8-as hátrányból a szünetre 18-9 lett.

A második félidő elején ismét változott a magyar válogatott felállása, Planéta Szimonetta és Szabó Laura hatékony védekezésére alapozva sikerült csökkenteni a különbséget, ezért Olivier Krumbholz is időt kért (26-20). Ebben az időszakban többször tudott rendezetlen védelemmel szemben támadni a magyar együttes, és kevesebb volt a kihagyott helyzet.

Továbbra is hiányzott a keménység a védekezésben, ennek ellenére az 57. percben már csak négy gól volt a hátrány. A végeredmény 33-28 lett, vagyis a magyarok 19-15-re megnyerték a második felvonást.

Az első félidő felemásra sikerült, 15 percig jól működött a csapat, bár ott is kihagytuk a helyzeteket. A félidő második felében szerencsétlenek voltunk támadásban, könnyű gólokat kaptunk, így nagy különbség alakult ki

– nyilatkozta a Sport TV-nek Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

„Ami a legfontosabb, hogy a második félidőre nem estünk össze, felzárkóztunk és próbáltunk játszani. Javult a helyzetkihasználásunk, szélről csak egyet hibáztunk. Három kapust is kipróbáltunk és mindegyik hozzá tudott tenni az eredményhez.

De a legfontosabb, hogy nem adtuk fel és hatvan percig küzdöttünk a világbajnok ellen.

Felkészülési mérkőzés

Franciaország – Magyarország 33-28 (18-9)

A két csapat vasárnap 17 órától ismét megmérkőzik egymással a francia fővárosban.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik