Sport

A 8-1-es rajttal odavert a Szeged a Vardarnak

Rosta Tibor / MTI
Rosta Tibor / MTI
A Pick Szeged 30-27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, írta az MTI.

Az első gólt a kétszeres BL-győztes Vardar szerezte, ezt követően viszont nyolc szegedi találat következett. Veselin Vujovic vezetőedző már a 11. percben időt kért, csapata azonban eleinte nem tudott felzárkózni Mikler Roland védései és a Szeged remek védekezése miatt.

Kapcsolódó
Lassan és bizonytalanul kezdett, de visszavágott a Veszprém
A magyar csapat magabiztosan verte a Motor Zaporizzsját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

Ezután Ante Gadza és Timur Gyibirov találataival csökkentette hátrányát a házigazda (7-11), de a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező vendégek 16-9-re vezettek a szünetben.

A második félidőt Filip Taleszki vezérletével jobban kezdték az északmacedónok és egy 5-1-es sorozattal három találatra felzárkóztak. A szegediek a 12. percben lőtték első akciógóljukat, de Juan Carlos Pastor vezetőedző időkérése után rendezték védekezésüket, és újra megnyugtató előnyre tettek szert (17-23).

Kapcsolódó
„Talán még pislogni sem szabad?” – kispadra lökte játékosát a román kéziedző
Gheorghe Tadici úgy érzi, a frusztrált vesztes bosszúja a megjelent videorészlet.

Bodó Richárd átlövőként és ebben az időszakban rendhagyó módon irányítóként is remekelt, rajta kívül Mario Sostaric is rendkívül hatékonyan lőtt. A szegediek így bebiztosították újabb magabiztos győzelmüket, bár a hajrában az északmacedónon egy 4-1-es sorozattal csökkentették hátrányukat.

Sostaric hét góllal a mezőny legeredményesebb játékosa lett, Bodó Richárd és Dean Bombac öt-öt alkalommal talált be, ahogyan hazai részről Gadza és Gyibirov is. Mikler Roland kilenc lövést védett.

A két csapat egy héttel ezelőtti mérkőzését 34-31-re nyerték meg a magyar bajnok szegediek

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló

Vardar Szkopje (északmacedón) – Pick Szeged 27-30 (9-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik