Sport

Grbic villant és megnyerte a Fradinak a BL-meccset

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI
Bár többször is vezetett öt góllal, a 20-16-os félidei állás után nagyon meg kellett harcolnia a végső egygólos győzelemért az FTC-Rail Cargo Hungariának a CSM Bucuresti ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Kiválóan kezdett a magyar csapat, Alicia Stolle és Itana Grbic vezérletével 3-0-ra, majd 9-4-re is vezetett, a védekezés nagyszerű volt, így négygólos előnnyel mehetett a szünetre.

Kapcsolódó
Elgázolta ellenfelét, 64 meccs óta veretlen a BL-ben az ETO kézicsapata
17 góllal verte a török Kastamonu csapatát.

A második félidőben a románok rendezték a védekezésüket, de sokáig még Bíró Blanka tartotta a különbséget, aki két hetest is védett.

A hajrában aztán jött a fordulat, az 55. percben még 30-27-re vezető hazaiak előnye elfogyott, amikor 26 másodperccel a lefújás előtt Cristina Neagu egyenlített.

Kapcsolódó
Csak oltottak vagy fertőzésen átesettek mehetnek a kézivébére
Decemberi elsejéig nem sok idő van pótolni a hiányosságokat.

Az utolsó támadás azonban a magyaroké volt, és Grbic öt másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő találatot.

El kell ismerni, a végén szerencsénk volt. Itana Grbic villant és megnyerte a mérkőzést

– nyilatkozta a Sport Tv kamerája előtt Elek Gábor, az FTC edzője.

„Többször lezárhattuk volna a meccset, de kapkodtunk a támadások befejezésénél, nem voltunk elég taktikusak. Érdekes speciális meccs volt, magunknak tettük nehézzé.”

A hazaiaknál Grbic hat, Stolle öt gólt szerzett, a vendégeknél Neagu hét, Elizabeth Omoregie hat alkalommal talált be. Bíró 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az öt győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva éppen a CSM Bucuresti otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Női Bajnokok Ligája, A csoport, 7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria – CSM Bucuresti (román) 31-30 (20-16)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik