Sport

Nem ért egyet az MKSZ a bírósággal a Rasmussen-ügyben

SEBASTIEN BOZON / AFP
SEBASTIEN BOZON / AFP

Amint arról már kedden beszámoltunk, Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya a saját közösségi oldalán jelezte, hogy közel két év után megnyerte azt a pert, amit a Magyar Kézilabda Szövetség ellen indított.

Kapcsolódó
Kim Rasmussen pert nyert a Magyar Kézilabda Szövetség ellen
Négyéves szerződését éppen megkezdte, amikor menesztették.

A dán szakember 2016 és 2020 között a magyar válogatottat vezette, de miután a 2019-es világbajnokságon a román meccs utáni nyilatkozata miatt a nemzetközi szövetség (IHF) felfüggesztette, a Magyar Kézilabda Szövetség 2020 januárjában felmentette.

Tette mindezt úgy, hogy a szakember közvetlenül a vébé előtt négyéves szerződést írt alá.

Kapcsolódó
Danyi Gábor: Talán néhány játékosban túlságosan megbíztam
Mindössze nyolc bajnoki jutott neki a Siófok kispadján.

Rasmussen azt állította, hogy a magyar szövetség a felfüggesztést felhasználta az elbocsátáshoz.

„Természetesen boldoggá tesz, hogy van igazság. Persze lehet még fellebbezni, de ez akkor is egy szép első lépés, szóval boldog és megkönnyebbült vagyok. Ez egy kicsit az emberi értékekről szól. Sohasem gondoltam, hogy ami történt, az jogilag helyes vagy tisztességes. Ezért ragaszkodtam ahhoz, hogy az ügyemért küzdjek, és természetesen jólesik, ha megerősítést kapok arról, hogy volt némi igazságérzetem” – nyilatkozta a dán TV2-nek.

A tárgyaláson nézeteltérés alakult ki azzal kapcsolatban, hogy a dán edzőt kompenzálni kell-e az elbocsátásért. Rasmussen szerint ugyan a szerződése szerint pénz illeti őt, de az anyagi vonatkozást nem kívánta részletezni.

Bár az ügyben még lehet fellebbezni, a dán szakember egyelőre örül annak, hogy nem kell energiát fordítania a Magyar Kézilabda Szövetség elleni küzdelemre. Azt mondta, a román CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud edzőjeként bőven van dolga, és most arra kell összpontosítani.

Közben az MKSZ szerdán sajtóközleményben reagálva valóban azt erősítette meg, hogy az ítélet nem jogerős. A bíróság döntésével az MKSZ nem ért egyet, ezért az ügy egyelőre nem zárult le.

A magyar kézilabdázás továbbra is kiáll korábbi döntése mellett, amely szerint nem volt más választás a volt szövetségi kapitány menesztését illetően. Úgy gondoljuk, hogy az egyetlen lehetséges döntést hoztuk meg, hiszen Kim Rasmussent a nemzetközi szövetség felfüggesztette, nem tudta elvégezni a munkáját

– idézte az MTI Novák András operatív igazgatót.

Novák emlékeztetett, hogy a menesztést követően a tavaly év elején kinevezett új szakmai stábbal a magyar női válogatott kijutott a tokiói olimpiára, ahol a negyeddöntőben búcsúzott és a hetedik helyet szerezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik