Sport

Turi György felfüggeszti tevékenységét, külön bizottság vizsgálja az esetét

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

A Magyar Úszószövetség csütörtöki közleménye szerint Turi György felfüggeszti alelnöki tevékenységét.

A MÚSZ elnökségi ülésén külön tárgyalta a mesteredző ügyét, akit Cseh László alig két hete megjelent interjúnkban maga is, majd ezt követően további korábbi tanítványai is rendkívül súlyos vádakkal illettek.

Kapcsolódó
Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés
Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

A szövetség vezető testülete úgy döntött, hogy öttagú bizottságot alakít, amely a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről.

Turi György az ülésen bejelentette, mindenben együttműködik a bizottsággal, és a jelentés elkészültéig önként felfüggeszti tevékenységét, mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

A Magyar Úszószövetség tájékoztatni fogja a közvéleményt a bizottság összetételéről, valamint az ügy jövőbeli zárásáról is.

Turi Györggyel készített éscsütörtök délelőtt, az pont a mai napon megjelent nagyinterjúnkat itt érik el:

Kapcsolódó
Turi György: Ez vagyok én, a lelki terrorista
Cseh Lászlóval készült beszélgetésünk óta az egyik legsikeresebb magyar úszóedzőt egyre-másra vádolják korábbi versenyzői. Verésről, megtörésről, molesztálásról beszélnek. Négy évtizedes karriert áttekintő nagyinterjúnk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik