Sport

A Kőbánya SC elnökségi ülésén Turi György is téma lesz

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A Kőbánya SC következő elnökségi ülésén napirendre tűzi Turi György edzői munkásságát, írja az ATV.

Kapcsolódó
Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés
Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Elsőként Cseh László beszélt arról a 24.hu-nak, hogy a fizikai bántalmazás és a lelki terror is része volt Turi edzésmódszereinek. Ezt követően Kozma Dominik és Kiss Nomémi, Egerszegi Krisztina edzőtársa is a Blikknek mesélt arról, hogy az edző alkalmanként berángott egy fiút a vécébe, hogy megverje rossz teljesítmény esetén. Utoljára Dara Eszter, Európa-bajnok úszó beszélt az Indexnek Turiról, aki a nyakát puszilgatta.

Kapcsolódó
Dara Eszter Turi Györgyről: Rajtunk élte ki a frusztrációit, meg a ferde hajlamait
Újabb magyar úszó állt elő rettenetes fiatalkori, uszodai élményeivel.

A Kőbánya SC azóta sem adott ki közleményt az ügyben, ám az ATV híradójának röviden nyilatkozott a témában:

A KSC elnöksége legközelebbi ülésén külön napirend keretében fog a sajtó hasábjaim megjelent nyilatkozatokkal foglalkozni, ezt követően alakítja ki álláspontját.

György István államtitkár, a Kőbánya SC elnöke szerint 2014 óta a KSC társadalmi megbízatású elnöke, a tisztség betöltése óta sem sportolótól, sem szülőtől, sem edzőtől soha semmilyen panasz vagy információ nem jutott tudomására arról, hogy Turi György bármelyik úszóval szemben helytelen magatartást tanúsított volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik