Sport

Megint doppingügybe keveredett a sprinter, aki miatt Usain Bolttól elvettek egy olimpiai aranyat

GREG BAKER / AFP
GREG BAKER / AFP

A jamaicai 4×100 méteres váltóval olimpiai és világbajnok Nesta Carter újabb doppingügybe keveredett, melynek tárgyalását jövő héten kezdi meg az ország doppingellenes testülete.

A 35 éves atléta augusztusban jelentette be visszavonulását egészségi problémára hivatkozva, amely miatt idén márciustól nem tudott rendesen edzeni és versenyezni sem. Kedden ügyvédje közölte, hogy védence pozitív doppingtesztet produkált, a tárgyalása október 14-én kezdődik. A jogász egyéb részletet nem árult el, így nem tudni, hogy milyen tiltott anyag nyomaira bukkantak Carter mintájában és azt sem, mikor tesztelték.

Kapcsolódó

A váltóval háromszoros vb-győztes és a londoni játékokon aranyérmes sprinter az, aki miatt a sprintváltót 2008-as olimpiai aranyérmétől megfosztották, ugyanis az akkori mintáinak újraelemzése pozitív eredménnyel zárult, a szakemberek a stimulánsok közé tartozó metilhexaneamint találtak a vizsgálatok során.

Carter fellebbezését tavaly a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) is elutasította, így az akkori érmet Carter mellett a legendás Usain Bolt, illetve Asafa Powell és Michael Frater is elveszítette, írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik