Sport

Nyers tehetségéhez komoly autó – megvan az Aston Martin 2022-es pilótapárosa

ANDREJ ISAKOVIC / AFP
ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Nem változik a Forma-1-ben szereplő Aston Martin csapat felállása, így jövőre is Lance Stroll és Sebastian Vettel vezeti majd az autóit a világbajnoki sorozatban.

Kapcsolódó
„Másnap minden rendben lesz, vagy minden rosszra fordul” – film Schumacherről
Szeptember 15-én debütált a Netflixen a Michael Schumacher pályafutását feldolgozó dokumentumfilm, és ugyan a balesetéről is beszélnek, azt nem tudjuk meg, milyen állapotban van a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

A brit istálló csütörtökön jelentette be, hogy a csapattulajdonos fia, a kanadai Stroll és a négyszeres vb-győztes német kap ismét lehetőséget.

Nagyon várom, hogy az új generációs autóval versenyezhessek. Másképp néznek majd ki, mint a jelenlegi autók, s az új technikai előírások lehetőséget adnak arra, hogy szorosabb versenyeket vívjunk

– mondta a csapat honlapjának Vettel.

Stroll hozzátette: „A következő szezonban hatodik évemet kezdem a Forma-1-ben, nagyon várom, hogy jövőre is Sebastiannel folytathassam. Az idei évben nem sikerült elérnünk azt, amit elterveztünk, de ez csak fokozza az éhségünket és a siker iránti vágyunkat a következő szezonban. ”

Otmar Szafnauer csapatfőnök, a pilótákról szólva azt mondta, Stroll az egyik legtehetségesebb pilóta, akinek nyers tehetségéhez komoly versenyautó társulhat.

Vettel szintén hatalmas előnyt jelent csapatunk számára, és jövőre elvárjuk, hogy mindketten jól versenyezzenek

– tette hozzá.

Vettel az előző szezon végén a Ferraritól igazolt át az Aston Martinhoz, amellyel jelenleg a pontversenyben a 12., míg a 22 éves Stroll a 13. helyen áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik