Sport

Nagy Lászlót felmentette a kéziszövetség fegyelmi bizottsága

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A jelenleg a Telekom Veszprém sportigazgatójaként dolgozó korábbi 209-szeres magyar válogatott átlövő nem követett el fegyelmi vétséget, de kötelezettségszegést sem.

Honlapunk július közepén számolt be arról, hogy a korábbi 209-szeres magyar válogatott kézilabdázó Nagy László ellen etikai vétség miatt kezdeményezett fegyelmi eljárást a MOL-Pick-Szeged vezetése.

Beadványukban azt állították, hogy a korábbi kiváló játékos a Telekom Veszprém sportigazgatójaként megsértette a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai Kódexének (6)/(d) pontját azzal, hogy a szerződéssel rendelkező játékosukat, Bodó Richárdot megkérdőjelezhető módon és időpontban, a bajnoki döntő előtti napon csábította Veszprémbe. A szegediek állították, ez súlyosan etikátlan, és mindezt be is tudják bizonyítani.

Kapcsolódó
Kézilabda: Nagy László ellen etikai vétség miatt indítottak fegyelmi eljárást
A MOL-Pick-Szeged fegyelmi eljárást kezdeményezett a Magyar Kézilabda Szövetségnél Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója ellen.

A honlapunk birtokába került dokumentumok alapján már júliusi cikkünkben is azt írtuk, az ügy alighanem vihar egy kanál vízben, és megállapításunk úgy látszik, megerősítést nyert, a szegediek nem tudták bebizonyítani azt, hogy Nagy László vétkes lenne bármiben is.

Szeptember 1-én, szerdán ugyanis a szövetség honlapján hivatalos formában, írásban is megjelent a szóban már az augusztus 23-i tárgyaláson kihirdetett határozat. Íme:

„A Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Fegyelmi Bizottságnak Fegyelmi Tanácsa (melynek elnöke: dr. Lóránth József, tagjai: Kabók József, Kékes Csaba) Nagy László sportszakemberrel (tagkód:1381) szemben indult fegyelmi eljárásban megtartott tárgyalás alapján meghozta az alábbi határozatot: a Fegyelmi Tanács a Fegyelmi Szabályzat 67.§.(1) b. pontja alapján megállapította, hogy

az eljárás alá vont sportszakember magatartásával a Sportról szóló 2004. évi I. törvény, továbbá a Sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendelet, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Szabályzatának 12. § (1) – (3) bekezdésében, és az Magyar Kézilabda Szövetség Etikai és Gyermekvédelmi Szabályzatának IV. fejezet (5) bekezdés b) pontjában és (6) bekezdés d) pontjában foglaltakat nem valósította meg, fegyelmi vétséget/kötelezettségszegést nem követett el.

Az érintett felek fellebbezhetnek, de aligha fognak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik