Sport

Az első gólját is meglőtte a női hokiválogatott a vébén

Twitter.com/iihfhockey
Twitter.com/iihfhockey

A magyar női jégkorong-válogatott 4-2-re kikapott Csehországtól a világbajnokság második csoportmeccsén.

Kapcsolódó
Veszített, de már a jégre lépéssel történelmet írt a női hokiválogatott
A Németország elleni 3-0-s vereséggel kezdte története első elit világbajnokságát a magyar női jégkorong-válogatott. Vasárnap a csehek ellen jön a folytatás.

Már a jégre lépéssel is történelmet írt a németek ellen a magyar csapat, ám a csehek ellen már a gólszerzés is összejött. Pedig nem indult könnyen a meccs, a jóval esélyesebb Csehország nekiugrott Tóth Zsófia kapujának és a 4., valamint a 7. percben is gólt ütött.

Hasonlóan telt a második harmad is, a csehek két gólt ütöttek és végig nyomtak, de egyre veszélyesebb és veszélyesebb magyar támadások születtek. Aztán jött a csoda. Gasparics Fanni sokadik megindulása után Jókai-Szilágyi Kinga lövéséből lecsorgott a korong és Dabasi Réka az üres kapuba húzta be a pakkot 4 tizedmásodperccel a harmad vége előtt.

Az utolsó játékrészben úgy tűnt, a magyar válogatott legnagyobb gólszerzési esélye elszállt, amikor Kreisz Emma kihagyott egy büntetőt. Azonban az egyre több kiállítást begyűjtő csehek fegyelmezetlensége mellett Gasparics is egyre többször mutatta meg, mit tud és a harmadik harmad végén ő is betalált.

A magyar válogatott szerdán Japánnal, csütörtökön pedig Dániával meccsel.

Női jégkorong-vb, B csoport, 2. forduló

Csehország – Magyarország 4-2 (2-0, 2-1, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik