Sport

Esélye sem volt a Veszprémnek, negyedszer bajnok a Szeged kézicsapata

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI
1996, 2007 és 2018 után a negyedik bajnoki címét szerezte a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely a hazai háromgólos győzelem után Veszprémben is nyerni tudott.

A Szeged szerdán a jobb hajrának köszönhetően 31-28-ra győzött, ezt a háromgólos előnyt szerette volna megvédeni a Veszprém Arénában.

Kapcsolódó
David Davis: Kiábrándító, hogy itthon veszítettük el a bajnokságot
Pastor elégedett, az elmúlt három évben két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert a Szeged.

Juan Carlos Pastor, a szegediek spanyol edzője jobb védekezést várt csapatától, és talán az első félidőben nem is csalódott. A vendégek kezdtek jobban, de a hazaiak a 11. percre 8-6-ra fordítottak.

Ekkor egy nagy mélypont következett, a Szeged egy 6-0-s szériával 12-8-ra fordított. Nem roppant meg a Veszprém, a szünetre visszajött mínusz egyre (14-15), ráadásul komoly előnyt ígért számára, hogy az ellenfél elveszítette az ütés miatt piros lapot kapott világklasszis beállóst, Bánhidi Bencét.

Ilyen helyzetben mit lehet kitalálni? – ez volt a félidő nagy kérdése. A második játékrészre azonban a Szeged jött vissza élesebben, Canellas, Sostaric, majd Källman is betalált, így ismét négyre nőtt a vendégelőny (14-18).

Kapcsolódó
Csínytevő kislányból lett a világ legjobbja – Görbicz Anita visszavonult
Pénteken a Mosonmagyaróvár ellen játszotta utolsó tétmérkőzését az elmúlt 25 év egyik legnagyobb klasszisa.

Bár a Veszprém többször is visszakapaszkodott egygólos különbségre, a 48. percben Mikler két nagy bravúrt is bemutatott (27-31).

Az utolsó tíz percnek úgy vágott neki a Veszprém, hogy a hajrát hét góllal kellene megnyernie – valljuk be, ez valóban lehetetlen küldetésnek tűnt.

A vége 36-37 lett, a Szeged kettős győzelemmel nyerte meg a bajnoki aranyérmet – története során negyedszer.

Férfi kézilabda NB I, döntő, visszavágó

Telekom Veszprém – Mol-Pick Szeged 36-37 (14-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik