Sport

David Davis: Kiábrándító, hogy itthon veszítettük el a bajnokságot

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A Szeged nyerte a férfi kézilabda NB I-et, miután a döntő szombati visszavágóján 37-36-ra győzött a Veszprém otthonában. A meccs utáni sajtótájékoztatón Juan Carlos Pastor, a Szeged edzője közölte, maximálisan elégedett, hiszen nagyon nehéz évad volt számukra az idei, többször fel kellett állniuk, de a végére minden összeállt.

Kapcsolódó
Esélye sem volt a Veszprémnek, negyedszer bajnok a Szeged kézicsapata
A hazaiak csak futottak az eredmény után, de végül otthon is kikaptak.

„A játékosok hihetetlen professzionalizmusról tettek tanúbizonyságot, egymásért küzdöttek. A mérkőzésen támadásban jól diktáltuk a tempót, kontrolláltuk az időt, keveset hibáztunk, de védekezésben akadtak problémáink, főleg Bánhidi Bence kiállítása és Borut Mackovsek bokasérülése után” – idézte az MTI a spanyol mestert.

Hozzátette, az elmúlt három évben két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyertek, így nagyon elégedett.

Bodó Richárd is gratulált a Veszprémnek a kemény csatához.

„Nehéz szezonon vagyunk túl, az elmúlt egy hónapban erre készültünk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Óriási megtiszteltetés, hogy olyan játékossal játszhattam együtt, mint Jonas Källman. Elsősorban neki és szurkolóinknak ajánlom ezt a győzelmet.”

David Davis, a Veszprém vezetőedzője kiemelte, hogy mindkét mérkőzésen sok időt töltöttek hátrányban, alig tudtak vezetni. Hozzátette, nagyon fájdalmas hazai pályán elveszíteni a bajnoki döntőt.

Nehéz szezonon vagyunk túl, sok volt a probléma, mégis azt érzem, hogy a csapat a jó formában érkezett meg a döntőbe. Elbuktunk decemberben, májusban és ma is. Kiábrándító, hogy itthon veszítettük el a bajnokságot.

Az életem és a szerelmem a kézilabda, mindent beleadtam. Fájdalmas ez a nap nekünk és a szurkolóinknak is” – írta a Veszprém hivatalos honlapja.

Kentin Mahé szerint a Szeged megérdemelte a győzelmet.

„Nagyon csalódottak vagyunk. Fájdalmas érzés, mert ennél jobban is tudunk játszani. A szezonban mi voltunk a jobbak, de ilyen a sport. Nem ilyen végeredményre számítottunk, de biztosíthatok mindenkit, hogy a következő szezonban visszavágunk és azért fogunk dolgozni, hogy visszahódítsuk a bajnoki címet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik