Sport

Pontlevonás miatt ugrott az európai kupaszereplés Siófokon

Bodnár Boglárka / MTI
Bodnár Boglárka / MTI

Jogerőre emelkedett a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) büntetése, amellyel négy pontot levont a Siófok KC élvonalbeli női csapatától, írta az MTI.

Kapcsolódó
Álomszerűen indult, keserédes lett a győri kézisek szezonja
Danyi Gábor három év alatt két vereséget szenvedett, mégis lapátra került. De így sem lett meg a BL-győzelem.

Az MKSZ május 10-én a spanyol Nerea Pena, múlt szerdán pedig a világbajnok holland Laura van der Heijden lejárt munkabérből fakadó követelése miatt büntette meg az Európa Liga-ezüstérmes klubot.

A szövetség honlapján kedden Juhász István, a szakmai- és versenybizottság elnöke elmondta, hogy a siófokiak nem fellebbeztek a döntések ellen, így azok jogerőre emelkedtek.

Mint kifejtette, az élvonalbeli klubokat tömörítő NB I-es liga kérésére került bele az elmaradt bérkövetelésekre vonatkozó szabályozás a versenykiírásba. Eszerint, ha egy klub munkabérből vagy megbízási díjból fakadóan kilencven napot meghaladó lejárt, bruttó egymillió forint fölötti tartozást halmoz fel játékosával vagy sportszakemberével szemben, beadvánnyal lehet fordulni az MKSZ-hez.

Amennyiben a sportszervezet a tartozását megfizeti az eljárás megindítását követően, vagy annak ideje alatt, abban az esetben a csapattól két pontot le kell vonni. Ha az eljárás lezárásáig nem rendezik a tartozást, a sportszervezetet kizárással kell büntetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik