Sport

Görbicz három gólt lőtt a bronzérmesnek pályafutása utolsó meccsén

Krizsán Csaba / MTI
Krizsán Csaba / MTI

26-20-ra nyert a Győri Audi ETO KC a Mosonmagyaróvár ellen a női kézilabda NB I-ben. A győriek klasszisa, Görbicz Anita a Mosonmagyaróvár ellen játszotta pályafutása utolsó meccsét, a nyártól ugyanis a klub sportigazgatóként folytatja.

Kapcsolódó
Csínytevő kislányból lett a világ legjobbja – Görbicz Anita visszavonult
Pénteken a Mosonmagyaróvár ellen játszotta utolsó tétmérkőzését az elmúlt 25 év egyik legnagyobb klasszisa.

A Győr lehengerlően kezdte a meccset, már 10-1-re is vezetett, de a Mosonmagyaróvár felzárkózott, és félidőben öt gólra csökkentette a hátrányát. Szorosabbá viszont nem tudta tenni a meccset a vendégcsapat, amely azonban így sem lehetett szomorú, mivel bronzérmesként zárta a bajnokságot, ami története legjobb helyezését jelenti.

A meccset Görbicz három góllal zárta, a Győr pedig ezüstérmes lett, mert bár ugyanúgy 50 pontot szerzett, mint az FTC, az egymás elleni eredmények miatt a Fradi lett a bajnok.

A három Görbicz-gól egyike:

„Jó volt ilyen közönség előtt, irányítóként befejezni a pályafutásomat” – értékelt az M4 Sportnak Görbicz. Kiemelte: élvezte a mérkőzést, ugyanakkor elfáradt a végére, és folyamatosan az járt a fejében, hogy az utolsó mérkőzését játssza. Saját bevallása szerint ez meg is látszott a teljesítményén.

A veszprémi születésű, de győri nevelésű, irányítóként és balszélsőként szerepelt Görbicz 2007-ben egy Debrecen elleni bajnoki meccsen volt a legeredményesebb, amikor 18 gólt szerzett. A válogatottban 2006-ban 16-szor talált be az oroszoknak, a BL-ben pedig három alkalommal is eljutott 13 gólig. A magyar válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólja volt, előbbivel az örökrangsor nyolcadik helyén áll.

Görbicz mellett volt még egy nagy búcsúzója a Győrnek, a brazil Eduarda Amorim 12 év után hagyta el a klubot, ugyanis az orosz Rosztov-Donban folytatja. Amorim utolsó győri meccsén négyszer volt eredményes. Amorimhoz hasonlóan a francia Béatrice Edwige is eligazol, a következő idényben ő is a Rosztov-Donban kézizik majd.

A találkozó után Bartha Csaba klubelnök bejelentette: Görbicz 13-as mezét visszavonultatja az ETO, emellett szektort neveznek el a klasszisról. Amorim visszavonulása után a 18-as mezt szintén visszavonultatják majd Győrben, és az ő nevét is viseli mostantól az aréna egyik szektora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik