Sport

Görbicz: Furcsa érzés, hogy vége

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

A címvédő Győr a Brest elleni vereség után bronzéremmel vigasztalódott a női kézilabda-BL-ben, miután 32-21-re győzött az orosz CSZKA Moszkva ellen.

Kapcsolódó

A bronzmeccs Görbicz Anita pályafutásának utolsó nemzetközi mérkőzése volt, mivel a magyar kézilabda legendája visszavonul a hátralévő két NB I-es bajnoki után visszavonul, és a nyártól sportigazgatóként folytatja.

„Nehéz volt erre a meccsre felkészülni, nem taktikai szempontból, hanem lelkileg. Örülök, hogy legalább a harmadik helyet sikerült megszereznünk. Támadásban és védekezésben is jól kezdtük a meccset, ez megadta ahhoz a lendületet, hogy gyors indításokból könnyű gólokat lőjünk.

A torna előtt próbáltam nem gondolni a búcsúra, és csak a Final Fourra koncentrálni, most viszont furcsa érzés, hogy vége, de jó, hogy győzelemmel zártuk a hétvégét

A brazil légiós, Eduarda Amorim is könnyek között búcsúzott a győri szurkolóktól, ő 12 év után az orosz Rosztov-Donhoz igazol.

„Nagyon meg akartam nyerni az újabb BL-címet, de ilyen a sport. Hálás vagyok a szurkolásért, és örülök, hogy legalább a harmadik helyet megszereztük, ez is azt mutatja, hogy csapatként játszottunk. Ez most egy szomorú pillanat, de mindenért hálás vagyok” – idézte a brazil klasszist az NSO.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik