Sport

Az M4 Sport kirúgott riporterének azonnal állást kínáltak

A sport szerelmesei egy hónap kényszerű szünet után újra Lukács Viktor kommentálása mellett nézhetik a meccseket, csak éppen máshol.

A népszerű sportriporter, Lukács Viktor, akitől március végén, minden előzmény nélkül vált meg az M4 Sport, alig egy hónappal menesztése után újra munkát vállalt.

Ez a nap is eljött. Kicsit hamarabb, mint gondoltam, de jó helyre kerültem Köszi Digi!

Ezzel a két mondatos poszttal tette közhírré közösségi oldalán Lukács, hogy meg is találta az új helyét, mégpedig a konkurensnek számító kereskedelmi csatornánál, a Digi Sportnál.

Előzmények

Lukács Viktor március 23-án napvilágot látott elbocsájtása hirtelen, minden előzetes jel nélkül történt. Hivatalos indoklást a mai napig nem tett közzé a közszolgálati sportadó, holott a Junior Primissima-díjas sportkommentátor korábban a csatorna egyik legfoglalkoztatottabb, legnépszerűbb sportriportere volt. Decemberben még őt küldte az M4 Kijevbe, amikor a Bajnokok Ligájában az Európa Liga-folytatásért játszott a Dinamóval a Ferencváros, de számoltak vele a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon (egy éve Marco Rossi jelentette be, hogy ott van a közvetítői keretben), valamint a tokiói olimpia kommentátorai között is szerepelt a neve.

Az Index márciusban azt írta, a leváltása hátterében az állhat, hogy Lukács lájkolta a Facebookon Gulácsi Péter bejegyzését, amelyben a magyar válogatott kapusa kiállt a szivárványcsaládok mellett.

Kapcsolódó
Hol a plafon Neymarnak?
A PSG brazil sztárja nyomás alatt nem mindig tud teljesíteni, és a Bayern elleni, egyébként győztesen megvívott BL-párharc után is megoszlottak a vélemények vele kapcsolatban. A negyeddöntők finomságait és tanulságait Lukács Viktorral, a köztévé egykori sportriporterével vitattuk meg.

A Ziccer című labdarúgással foglalkozó podcastunk múlt heti adásában Lukács Viktor volt a vendégünk, ahol természetesen rákérdeztünk a menesztése valódi okára. A népszerű sportriporter nem tagadta, de nem is erősítette meg az Index információját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik