Sport

Nem zavarja a balhé a sportlövőbotrány két főszereplőjét

Úgy látszik, fittyet hány az általuk okozott botrányra annak két főszereplője, és bármilyen furcsa ellentmondásnak tűnik is, ez így van jól. Péni István és Sidi Péter sportágának alapvető kelléke a kötélideg, hisz sportlövőként a stresszhelyzet tolerálása nélkül nem mennének semmire: ezúttal sportszerű körülmények között vágtak oda, illetve vissza egymásnak.

Így nem lehet csodálkozni azon, hogy két héttel azt követően, hogy március végén Újdelhiben immár sokadjára összebalhéztak egymással – amelynek valószínűsíthetően egy világkupa-aranyérem látta kárát –, Komáromban, az első Eb-válogató verseny férfi puska összetett számát Sidi Péter nyerte 458.5 körrel, hajszállal a második Péni István (458.3) előtt.

Kapcsolódó
Hogyan jutottak odáig a magyar sportlövők, hogy az egész világ előtt lejárassák magukat?
Hétfőn délben ült össze a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége, hogy felelőst keressen és megfelelő büntetésről döntsön minden idők egyik legfurcsább magyar sportügyében.

A sportlövők Duna Kupája alapversenyében ráadásul a győztes Péni István 1189 körrel végzett, így három körrel megjavította saját országos rekordját. Ugyan eredménye egy körrel a fennálló világcsúcsnál is jobb, de világrekordot csak olimpián, világbajnokságon, világkupán és kontinensbajnokságon lehet lőni, ezért nem hitelesíthető. Azt viszont a közelgő olimpia miatt fontos megjegyezni, hogy láthatóan a két kiváló sportlövőnk közül Sidinek a Péni által vitatott eszköz nélkül is remekül megy a lövés, míg Pénit sem zavarja össze Sidi jelenléte, sőt, mintha mindkét versenyzőben megkétszereződött volna a bizonyítási vágy.

Kapcsolódó
Sidi Péter: A negyedik felvonás volt Péni világkupa-döntő előtti hihetetlen sportszerűtlensége
Interjú a világ- és Európa-bajnok sportlövővel, aki szerint tájékozatlanságból és a rendszer hiányos ismeretéből fakadóan kapott fenyegetés értékű utolsó figyelmeztetést Nagy Györgytől, a sportlövő-szövetség elnökétől. Elmeséli, miért látja úgy a Delhiben rendezett világkupa magyar sportbotránya után, hogy sokkal inkább áldozat, mint hibás.

A következő két hétvégén újabb válogatókra kerül sor, előbb a jövő héten Pécsett, majd az azt követő héten Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren.

Sportlövészet, Duna Kupa, Eb-válogató,

50 méter, puska, három testhelyzet, férfi összevont döntő:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik