Sport

A szövetség egyformán megbüntette az egymással civakodó sportlövőket

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A Magyar Sportlövők Szövetsége három hónapra megvonta Pekler Zalán, Péni István és Sidi Péter Gerevich-ösztöndíját a múlt héten történt példátlan eset miatt. Sidi és Péni havi 300 ezer forintban részesül az ösztöndíj révén, Pekler viszont ennek a töredékét kapja.

Kapcsolódó
Nem álltak ki a döntőre a magyarok, mert a csapattagok összevesztek
Most az egész világ megtudta, milyen ellentét feszül a magyar sportlövők között.

A Delhiben rendezett világkupán a magyar együttes visszalépett a férfiak háromfős csapatversenyének döntőjétől, mivel Péni és Pekler nem volt hajlandó Sidivel kiállni, arra hivatkozva, hogy utóbbi fegyvere szabálytalan.

Kapcsolódó
Hogyan jutottak odáig a magyar sportlövők, hogy az egész világ előtt lejárassák magukat?
Hétfőn délben ült össze a Magyar Sportlövő Szövetség elnöksége, hogy felelőst keressen és megfelelő büntetésről döntsön minden idők egyik legfurcsább magyar sportügyében.

Sidi egy úgynevezett bipodot használt, ami a puska megtámasztására szolgál, de ő nehezékként alkalmazta. A nemzetközi szövetség technikai ellenőrei szerint ez nem szabálytalan.

A szövetség csütörtöki közleménye szerint az ügy kapcsán folytatott vizsgálat során Péni és Pekler online formában vállalta a személyes meghallgatást, Sidi ugyanakkor visszautasította a lehetőséget, és írásos beszámolót bocsájtott a bizottság rendelkezésére.

A rendelkezésre álló dokumentumok áttekintését követően a bizottság megállapította a csapat felelősségét, amellyel „jelentős kárt és presztízsveszteséget okoztak a magyar sportlövészetnek”.

A szövetség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a csapat mindhárom tagjának viselkedése hozzájárult a versenyből való kizáráshoz. A döntés ellen az érintettek az e-mailben megküldött határozat kézhezvételét követően 15 napon belül fellebbezhetnek.

A kiemelt képen Péni István látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik