Sport

Djokovic leütötte riválisát a pályáról, kilencedszer nyerte meg az Australian Opent

William WEST / AFP
William WEST / AFP

Novak Djokovic nyerte az Australian Opent, a döntőben Danyiil Medvegyevet győzte le három szettben.

A szerb világelsőnek ez volt karrierje 18. Grand Slam-győzelme (Melbourne-ben kilencedszer nyert), kettővel van elmaradva Roger Federertől és Rafael Nadaltól.

Djokovic meglepően simán került 3:0-s előnybe a döntőben, majd a negyedik játékot egy tökéletes szervafogadással kezdte, aztán valami történt: Medvegyev elkezdte sorozatban nyerni a labdameneteket és kiegyenlített. 6:5-ig mentek fej fej mellett, Djokovic akkor viszont ismét brékelni tudta az oroszt, 42 perc játék után került szettelőnybe.

Egy tüntetőt mérkőzés közben vezettek ki a lelátóról:

Medvegyev a második játszmában kapásból elvette a világelső adogatását, de nem tudta kihasználni a momentumot, a következő négy játékot a szerb nyerte, aki végül könnyedén húzta be a játékrészt 6:2-vel.

Kapcsolódó
Oszakát nem lehet legyőzni, ha GS-döntőt játszik
Másodszor lett az Australian Open királynője, nem hagyott esélyt az amerikai Bradynek.

Danyiil Medvegyev játéka a harmadik szettre esett szét teljesen, megállás nélkül szövegelt, reklamált. Aztán megrázta magát, 4:2-nél megizzasztotta Djokovicot, aki nagy csatában hozta az adogatását. Ez döntőnek bizonyult, ugyanis ezt követően fogadóként nyerte meg a mérkőzést, az első meccslabdát kihasználta. Eddig még nem lehetett őt megverni a döntőben az Australian Openen.

Djokovic biztosan megdönti márciusban Federer rekordját a világranglista élén.

Már Nadal negyeddöntős búcsújával eldőlt, hogy a szerb vezeti majd a rangsort a március 8-án kezdődő héten is. Ez azt jelenti, hogy akkor már a 311. héten mondhatja magát világelsőnek.

A 39 esztendős svájci sztár – aki több mint egy éve nem versenyzett térdműtétjei miatt – 310 héten át ült a teniszvilág trónján. A 33 éves, 17-szeres Grand Slam-bajnok Djokovic 2011. július 4-én került először a világranglista első helyére.

Australian Open, döntő

Novak Djokovic (szerb, 1.) – Danyiil Medvegyev (orosz, 4.) 7:5, 6:2, 6:2

sofascore.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik