Sport

Amorim mellett még egy ETO-kézis Rosztovba igazol

Krizsán Csaba/MTI
Krizsán Csaba/MTI

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, és a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatától távozó Béatrice Edwige – Eduarda Amorimhoz hasonlóan – a Rosztov-Donban folytatja a nyártól.

Kapcsolódó
„Furcsa lesz, de mindennek eljön az ideje” – Görbicz a játékot befejezi, de az ETO-t nem hagyja el
Nem volt kérdés, hogy a klubnál marad, megtalálták a szerepkörét is.

A 32 éves, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok beállós 2019-ben érkezett a magyar klubhoz, de nagyon sajnálja, hogy nem tudta teljesíteni azokat a terveit, amelyeket előzetesen kitűzött maga elé.

„Azért választottam Rosztovot, mert Európa négy legjobb csapata közé tartozik, és számomra fontos volt, hogy a legmagasabb szinten folytassam. Amikor klubváltás mellett döntök, megpróbálok ésszerű döntéseket hozni, és hiszek a folytonosságban. Ez egy olyan klub, amelynek valódi céljai vannak” – idézte a kézilabdázót a francia L’Equipe.

Edwige elmondta, a költözés radikális változás lesz eddigi életéhez képest, hiszen Magyarország nincs messze Franciaországtól, könnyebben lehetett oda-vissza utazni. Oroszországból sem lehetetlen, csak pár órával hosszabb repülőútra kell számítani.

„De nagyon szeretnék felfedezni egy másik országot, egy másik kultúrát, úgy ahogy két éve a magyar viszonyokkal is ismerkedem. Játék szempontjából nem lesz akkora változás, hiszen az ottani játékosok is mind válogatott szintűek, akik ellen vagy játszottam már, vagy honfitársam, mint Grace Zaadi.”

A két győri szezonjáról azt mondta, az előzőt sajnálja, hiszen mindössze hat hónapot játszhatott, de a koronavírus miatt nem nyert semmit.

Amikor a Győrhöz aláírsz, akkor mindent meg akarsz nyerni. Arra vágytam, hogy meglegyen a Grand Slam: a két Bajnokok Ligája-cím, a két Magyar Kupa-elsőség és a két bajnoki arany. Szóval van egy kis hiányérzetem, hogy valami nem teljesült. De remélem, ebben a szezonban megnyerünk mindent.

Összességében nem elégedetlen, hiszen megkapta a lehetőséget, hogy a világ egyik legnagyobb klubjában játszhasson, a szurkolókat kedveli, ezért köszöni az ETO vezetésének a lehetőséget és a bizalmat.

„Az új kaland Oroszországban vár, és hamarosan elmondhatom, hogy együtt játszottam a világ 30 legjobb játékosával: 15-tel Győrben, 15-tel Rosztovban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik