Sport

„Furcsa lesz, de mindennek eljön az ideje” – Görbicz a játékot befejezi, de az ETO-t nem hagyja el

MTI/Kovács Tamás
MTI/Kovács Tamás

Görbicz Anita 2021 nyarán befejezi játékos pályafutását. A Győri Audi ETO KC extraklasszis kézilabdázója karrierje egyetlen a klubjától ugyanakkor nem távolodik el, sőt elég komoly szerepkörben segít a továbbiakban.

Ő lesz ugyanis a sportigazgató.

Ezt hétfőn jelentette be a győri kéziklub, amely a következő szezonra ráncfelvarráson esik át, a keretben is több változás történt, a kispadra pedig visszatér Ambros Martín.

Kapcsolódó
Két beállóssal erősít a Győri ETO, Amorim nem vonul vissza
A brazil átlövő távozik, csakúgy, mint Beatrice Edwige, Puhalák Szidónia és Amanda Kurtovic.

„Egy másodpercig sem volt kérdés, hogy Anita a kézilabda pálya után karrierjét a klubban folytatja. A klubnak szüksége van a legendáira, és benne is megvan a szándék, hogy egy új szerepkörben dolgozzon tovább. Nyáron egy nagy játékoskarrier véget ér, de ugyanekkor egy új fejezetet is nyitunk, Görbicz Anita csatlakozik a klub menedzsmentjéhez, és a Győri Audi ETO KC sportigazgatójaként dolgozik tovább az egyesület sikereiért. Biztos vagyok benne, hogy ebben a feladatkörben is megállja majd a helyét” – mondta a klubelnök, Bartha Csaba.

Azt korábban eldöntöttem, hogy ez lesz az utolsó szezonom játékosként. Biztos furcsa lesz végleg abbahagyni a játékot, de mindennek eljön az ideje.

Nagyon sokat köszönhetek az ETO-nak. Voltak komoly kérőim, de én soha sem tudtam elképzelni, hogy máshol játsszak. Amikor a karrierem végéről volt szó Dr. Bartha Csaba elnök úr elmondta, nem kérdés, hogy számítanak rám a pályán kívül is, ami egyrészt nagyon jól esett, másrészt egybecseng az én elképzeléseimmel is. Az idei szezonban már belekóstolhattam picit egy új szerepkörbe, játékosként és edzőként is számolnak velem Győrben. De döntést kellett hoznom, hogy nyártól melyik úton indulok tovább. Egyeztetve elnök úrral abban maradtunk, hogy július 1-től sportigazgatóként segítem tovább az egyesületet” – idézi a klubhonlap Görbiczet, aki azt is elmondta, hogy új feladat lesz ez számára, de nem ijed meg a kihívásoktól, és nagyon örül neki, hogy továbbra is a győri csapatáért dolgozhatok, még akkor is, ha ez már nem elsősorban a gólszerzésben teljesedik ki.

A 37 éves Görbicz Anita tizenhárom magyar bajnoki címe és tizennégy kupagyőzelme mellett ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, nyert KEK-et, volt ezüst- és bronzérmes is világbajnokságon, kétszeres Európa-bajnoki harmadik és olimpiai negyedik, valamint ötödik. A válogatottban 233 találkozón 1111 gólt szerzett.

2005-ben a világ legjobb női kézilabdázójának választották. 2020 októberében a BL történetének első játékosa lett, aki elérte az 1000 gólos álomhatárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik