Sport

Két beállóssal erősít a Győri ETO, Amorim nem vonul vissza

KISBENEDEK ATTILA / AFP
KISBENEDEK ATTILA / AFP
Lezárultak az utolsó tárgyalások is, kialakult a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának végleges kerete a következő szezonra, írta a klub hivatalos honlapja.

A keretben két kérdés volt még nyitott: a beállós posztra végül a svédek Eb-bronzérmes játékosa, Linn Blohm mellett visszatért a csapat korábbi beállósa, Crina Pintea.

„Igazán boldog vagyok, hogy jövőre Győrben szerepelhetek! Egy álom vált valóra, és örülök, hogy újra a Bajnokok Ligájában játszhatok” – mondta Blohm, aki az IK Sävehof után három dán klubban (TTH Holstebro, Midtjylland, Köbenhavn Haandbold ) szerepelt, tavaly nyár óta pedig a Minaur Baia Mare játékosa.

Kapcsolódó
Összejöhet a Győr-Fradi negyeddöntő a BL-ben
Német, illetve montenegrói ellenfelet kell legyőzni ehhez.

Crina Pintea ismerősként tér vissza. „Csupa szép emlék köt Győrhöz, hiszen abban a fél évben, amikor ide igazoltam mindent megnyertünk a lányokkal. Bajnokok Ligája-győztes lettem a csapattal, ami eddigi pályafutásom legnagyobb sikere. Várom már a közös munkát nyártól” – nyilatkozta.

A két játékos egyaránt két évre kötelezte el magát.

Kapcsolódó
Nem tudták megmenteni a kézilabdakapus leszakadt ujjpercét
Egészen őrült baleset érte a német kézicsapat kapusát.

Távozik a klubtól Eduarda Amorim, aki végül úgy döntött, nem vonult vissza és az információk szerint a Rosztov-Donban folytathatja.

Az eredeti tervem az volt, hogy abbahagyom a játékot, de jött ez az új lehetőség és úgy döntöttem, hogy igent mondok rá.

Természetesen, ez nem volt egy könnyű döntés, de úgy gondolom, hogy egy új kihívás jót fog tenni nekem. Szeretném megnézni, hogy milyen egy új környezetben és új impulzusokkal dolgozni együtt. Én sem leszek már fiatalabb, és ez az utolsó lehetőségem, hogy kipróbáljak valami újat” – mondta a brazil átlövő.

Távozik Beatrice Edwige is, aki ugyancsak Rosztovban köthet ki.

A klub bejelentése szerint nem marad Puhalák Szidónia sem, akit a Fradival kapcsolatban emlegettek, és a török Kastamonuban kölcsönben szereplő norvég jobbátlövő, Amanda Kurtovic sem tér vissza Győrbe

Görbicz Anita csapatkapitánnyal kapcsolatban a klub hivatalosan azt közölte, hogy a jövőbeli szerepéről hamarosan közös nyilatkozatot jelentetnek meg.

Forrás: gyorietokc.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik