Sport

Eldőlt, tényleg Ambros Martín lesz a Győr vezetőedzője

Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP
Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP

A győri polgármester, aki egyben a Győri ETO Audi KC női kézilabdacsapatának elnökségi tagja is megerősítette azt, amit már sejteni lehetett:

Ambros Martín lesz ismét a vezetőedző.

„Fel lett sorolva 27 név, abból 26 irreális volt, mert vagy nem tudjuk idehozni, vagy nem akar idejönni, vagy nem tudjuk megfizetni. Egy volt az, aki egyébként kiváló edző, hiszen vele értünk el először igazán nagy eredményeket, sikereket. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy ő visszatér, és az is nagyon fontos, hogy maradjon a szezon végéig. De nyilvánvalóan ez nem az én kompetenciám. A döntés megszületett, várjuk szeretettel Ambros Martínt” – mondta dr. Dézsi Csaba András a Győr+ Rádiónak.

Kapcsolódó
A brazilokat is bedarálta a kéziválogatott a vébén
15 percig volt szoros a meccs, aztán sikerült ellépni, és bár a második félidőben egyszer feljött az ellenfél, újra a gázra léptünk. Folytatás szombaton a lengyelek ellen.

Az ETO-nál nemrég döntöttek úgy, hogy a szezon végén nem hosszabbítanak Danyi Gáborral. A magyar edző 2011-ben érkezett Győrbe, eleinte másodedzőként dolgozott – évekig Martín mellett –, 2018-tól pedig átvette az irányítást, és amit lehetett, azt meg is nyert a csapattal. Siófokon folytatja majd.

Az 52 éves Martín 2012 és 2018 között dolgozott az ETO-nál, a hazai sikerek mellett összesen négyszer vezette Bajnokok Ligája-győzelemig a győri csapatot. 2018 óta a Rosztov-Don vezetőedzője volt 2020 nyaráig, illetve az orosz válogatottat is irányította, de utóbbinál a decemberi Európa-bajnokság közben lecserélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik