Belföld

Nem csak egy piacteret fejlesztettek tízmilliókból a fideszes képviselő körzetében

Olvasói kép
Olvasói kép
67 négyzetméter térkő, három asztal, egy vécé és még egy kis parkoló is kijött 21 millióból. Ilyen pályázatok miatt nyomoznak Szabó Zsolt ellen tavaly szeptember óta.

A hét elején megírtuk, hogy Atkáron három asztal, egy vécé és egy betonplacc jött ki 26 millióból piacfejlesztés címszó alatt uniós forrásból. Cikkünk után egy olvasónk megírta, hogy a fideszes Szabó Zsolt választókerületében a közeli Boconádon is történt egy hasonló fejlesztés, ott 20,8 millióból.

Olvasói kép

Olvasónk szerint az atkári piachoz hasonlóan itt sem nagyon árul senki. A pályázat összefoglalója szerint hét boconádi őstermelő írt alá szándéknyilatkozatot, hogy árulna itt.

A kiírás szerint a boconádi piacteret egy Településfejlesztési Operatív Program (TOP) helyi gazdaságfejlesztés pályázatán elnyert pénzből fejlesztették. A megvalósítás kezdetének 2018 márciusát, befejezésének 2021 januárját adták meg.

21 millióból a következőket építették:

  • egy 67 négyzetméteres árusító terület térburkolattal,
  • egy vizesblokk konténer akadálymentes mosdóval
  • egy hét férőhelyes parkoló,
  • két elektromos autótöltő,
  • valamint hat kerékpártároló,
  • illetve három darab „egyedileg tervezett” stand.

A beruházás következtében felpezsdül a térség gazdasági élete

– állítják az összefoglalóban.

Azt is írják, hogy „a beruházás költséghatékony módon, reális és takarékos költségvetéssel” készült. Kalkulációik szerint a bérleti díjakból évente 400–500 ezer forint folyik be majd be az önkormányzathoz, az üzemeltetés pedig 200–250 ezer forintba kerülhet.

Tavaly októberben arra kérték meg a Heves megyei 3. számú, hatvani központú választókerület polgármestereit, hogy egy előre megfogalmazott nyilatkozat aláírásával álljanak ki Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő mellett.

Kapcsolódó
Újabb fideszes képviselő körzetében nyomoznak a gyanú szerint előre lezsírozott közbeszerzések miatt
Szabó Zsolt körzetében valahogy túl sokszor kerültek elő ugyanazok a cégek.

Szeptember közepén derült ki, hogy a rendőrség nyomozást folytat Szabó választókörzetében az EU-s forrásból finanszírozott Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak ügyében. Az eljárást a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztálya indította szeptember 1-jén, közbeszerzési eljárásban elkövetett versenykorlátozó magatartás bűntettének megalapozott gyanújával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik