Sport

„Engem erre tanítottak a szüleim” – ilyen sportszerűséget is ritkán látni

Fantasztikus sportszerűségnek lehettek tanúi egy hete a Santander Triathlon résztvevői és nézői.

A szeptember 13-ig verseny hajrában a harmadik helyen futó angol James Teagle elvétette a kanyart, így a célegyenesben Diego Méntrida megelőzte.

A spanyol atléta azonban a célvonal előtt megállt, bevárta, és egy kézfogás kíséretében maga elé engedte megdöbbent vetélytársát, aki később még egy vállveregetés erejéig visszafordult, hogy megköszönje a gyönyörű gesztust.

„Amikor megláttam, hogy eltévesztette az útvonalat, megálltam. James megérdemelte ezt az érmet, egész idő alatt előttem volt.

Máskor is megtenném, engem erre tanítottak a szüleim. Véleményem szerint ez a normális viselkedés

– nyilatkozta Mentrida.

Az esetet csak most kapta fel a világsajtó, erre reagálva Teagle azt írta Instagram-oldalán: „A történet tanulsága, hogy a sportszerűség elismerésre méltó tulajdonság.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

So this happened a week ago… I missed the finish chute in a triathlon in Spain. After around 50m I realised and sprinted back. By that point @diegomentrida was 50m from the finish chute and we ended up sprinting for the line. I crashed into the barrier and thought it was over. @diegomentrida then did the unexpected… Having seen what happened he stopped and allowed me to pass showing incredible sportsmanship and integrity! A video of this has now gone worldwide and been picked up by loads of media outlets. Moral of the story is that sportsmanship is a highly regarded trait 😁… And British kids pay attention in language class.. or you may end up looking like a fool worldwide 😂 #Triathlon #sport #sportsmanship

James Teagle (@james_teagle) által megosztott bejegyzés, Szept 20., 2020, időpont: 2:35 (PDT időzóna szerint)

Az El Mundo azt írta, pénteken a szervezőbizottság utólag úgy döntött, hogy Méntridát megilleti a tiszteletbeli harmadik hely, és az azzal járó 300 eurós pénzdíj.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik