Sport

Elkészült a jelentés Kobe Bryant helikopterbalesetéről

Miguel MEDINA / AFP
Miguel MEDINA / AFP

Kicsivel több, mint egy évvel azután, hogy 2020. január 26-án egy helikoptertragédiában meghalt Kobe Bryant, az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Felügyelet elkészítette jelentését.

Kapcsolódó
„Ha szembenézek önmagammal, és azt mondom, kudarcot vallottál, az rosszabb, mint a halál” – egy éve nincs köztünk Kobe Bryant
Minden idők egyik legnagyobb hatású sportembere volt Kobe Bryant, akinek a halálát egy év távlatából is nehéz feldolgozni. Hiába volt sokszor arrogáns a pályán, rengeteg tehetségnek volt a mentora, a liga mostani sztárjai pedig egytől egyig felnéznek rá. Pár év, és ő is megkapja a dokumentumfilmjét, mint Jordan.

A testület szerint a Bryant, a 13 éves lánya, Gianna és további személy halálát okozó balesetet az okozta, hogy a pilóta, Ara Zobayan a nem megfelelő időjárás ellenére felszállt, a szövetségi előírásokat nyilvánvalóan megsértve a felhők közé repült, ahol azonban elveszítette térbeli tájékozódó képességét, a dezorientáció miatt pedig nem volt képes irányítani a repülőgépet.

A pilóta arról tájékoztatta a légiforgalmi irányítást, hogy 4000 láb magasságra emelkedik, de a szakértők szerint tévesen érzékelte a magasságot és a gyorsulást. Valójában ekkor már zuhant és végül Calabasas mellett egy domboldalnak csapódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik