Sport lineup

Hiába figyelmeztették Bryant pilótáját, hogy túl alacsonyan száll

A Los Angeles-i rendőrség megerősítette, hogy az időjárási körülmények nem voltak alkalmasak a repülésre vasárnap reggel, amikor helikopter-balesetben elhunyt minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Kobe Bryant.

Helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant
41 éves volt az NBA-legenda. A hírek szerint 13 éves lánya is az áldozatok között van.

A Mirror szerint a légiforgalmi irányítás audiofelvétele szerint a pilótát figyelmeztették arra, hogy túl alacsonyan száll, de hamarosan megszakadt a géppel a kapcsolat.

Nadal sokkot kapott, Bryantre emlékezik a teniszvilág
Novak Djokovic azt írta, a mentorát és barátját veszítette el.

A légi irányító szerint a helikopter forgalmi kört tett, azaz új próbálkozásba fogott, mert a rossz látási viszonyok miatt nem tudott leszállni. A radarképek szerint a gép 15 percig próbálkozott ezzel, mielőtt lezuhant.

Máris hiányzol, Kobe! - mindenkit letaglózott az NBA-legenda halála
Donald Trumptól Neymaron át egészen Tom Bradyig vagy az AC Milanig nagyon sokan megemlékeztek a helikopter-balesetben elhunyt kosarasról.

A Los Angeles Times megszólaltatta Bryant korábbi pilótáját, aki szerint kizárt, hogy a motor meghibásodása okozta a tragédiát. Kurt Deetz azt mondta, a gép fantasztikus állapotban volt, mivel egy nagyon jó karbantartási program részeként folyamatos ellenőrzésen esett át.

Deetz 2014 és 2016 között közel ezer órát repült a Sikorsky S-76B típusú helikopterrel.

Kiemelt fotó: David McNew/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik