Sport

Francia kézikapitány: Hihetetlen meccset játszottunk, de ehhez egy jó ellenfélre is szükség volt

Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / POOL / AFP

Az ember szíve még mindig kicsit szaporán ver az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság francia-magyar negyeddöntője után: a jól kezdő Magyarország hat góllal is vezetett a találkozó elején, majd aztán a rendes játékidőben nagyot kellett harcolnia a hosszabbításért. Ott már Franciaország volt a rutinosabb csapat, amelyik kevesebbet hibázott, így végül 35-32-re nyert és bejutott a négy közé.

Hihetetlen meccset játszottunk, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, egy jó ellenfélre is szükség volt.

Magyarország nagyszerűen kezdte a mérkőzést, nehéz volt onnan visszajönni és nyerni. Nagyon büszkék vagyunk, hogy ismét érmekért csatázhatunk” – idézte a nemzetközi szövetség honlapja a francia szövetségi kapitányt, Guillaume Gille-t.

Kapcsolódó

A francia csapat egészen elképesztő mérleggel bír a vébéken: 1990 óta mindössze kétszer jelentette a negyeddöntő a végállomást, az összes többi alkalommal érmet nyert a válogatott, közte hat aranyat. Magyarország a negyedöntős búcsújával az ötödik helyen zárt, ez 1997 óta a legjobb vb-szereplése.

Franciaország Svédországgal, Dánia pedig Spanyolországgal találkozik majd a pénteki elődöntőkben. A helyosztókat vasárnap rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik