Sport

Nem akármilyen meglepetést okozott új igazolásával a Győri Audi ETO

Klaus-Dietmar Gabbert / ZB / dpa Picture-Alliance
Klaus-Dietmar Gabbert / ZB / dpa Picture-Alliance

Két új kézilabdázó érkezését jelentette be a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, amely kétéves szerződést kötött a montenegrói válogatott Jelena Despotoviccsal, illetve a dél-koreai válogatott egyik legjobbjával, Rju Eun Hivel.

Kapcsolódó
Eldőlt, tényleg Ambros Martín lesz a Győr vezetőedzője
A győri polgármester jelentette be, ki veszi át Danyi Gábor helyét a nyáron.

Bartha Csaba klubelnök elmondta, Rjut már régóta figyelték, korábban játszott Európában, a francia Paris 92 csapatában, most hazájában a Puszan kézilabdázója. Despotovic jól ismeri a hazai viszonyokat, hiszen évek óta a Debrecen játékosa, aki a tavalyi dániai Európa-bajnokságon nagyon jó teljesítményt nyújtott, és a tárgyalások során is profi sportoló benyomását keltette.

Megtisztelő a Győri ETO megkeresése, természetesen ismerem a csapatot, a világ legjobb klubjáról van szó. Nagy kihívás számomra, hogy a legjobbakkal a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában szerepelhetek. Nincs bennem félelem, szeretnék élni a lehetőséggel

– idézte a klub hivatalos honlapja Rju Eun Hit.

A 30 éves jobbátlövő játszott a 2012-es és a 2016-os olimpián, nyert Ázsia Játékokat és Ázsia-bajnokságot, a 2019-es vébén 69 találatával a góllövőlista második helyezettje volt, emellett 31 asszisztot is kiosztott.

Despotovic azt mondta, ha a világ legjobb csapata keresi meg, akkor nem sokat kell gondolkodni.

A nagyszerű debreceni évek után elfogadtam az ETO hívását, azért, hogy tehessek egy újabb lépést előre karrierem során. Már várom a közös munkát nyártól.

A 26 éves kézilabdázó 2012-ben Európa-bajnok volt, 2015-ben a Buducnost csapatával Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett.

Gyorietokc.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik