Sport

Kézi-Eb: A hollandoknak kellett volna görcsölniük, mégis mi erőlködtünk

CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

A magyar női kézilabda-válogatott egy jó első félidő után végül kikapott a világbajnok hollandoktól az Európa-bajnokságon. A vereség ellenére is továbbment a csoportjából a csapat, azonban nem visz magával pontot középdöntőbe.

A második játékrészben inkább a hollandoknak lett volna oka görcsösen játszani, mégis mi erőlködtünk.

Ritmust, lendületet veszítettünk, beszűkült a támadójátékunk és védekezésben is hibáztunk, könnyű gólokat engedtünk az ellenfélnek. Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen nyerni szerettünk volna, de az épülés és a tapasztalatszerzés az elsődleges célunk ezen a tornán, van még lehetőségünk javítani, szeretnénk minél sikeresebbek lenni” – nyilatkozta a mérkőzés után Danyi Gábor, a válogatott egyik szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó
Kikapott a világbajnoktól, pont nélkül megy az Eb-középdöntőbe a kéziválogatott
A félidőben még vezetett, végül kikapott Hollandiától a magyar válogatott. A továbbjutás megvan, de kissé keserű szájízzel.

Tomori Zsuzsanna szerint negyven percig tudták tartani azt a nívót, ami a szerbek elleni sikert jellemezte, aztán jöttek a hibák és talán a tapasztalat is hiányzott a hajrában. „Nagyon sok a fiatal játékosunk, ezért is fontos, hogy végül továbbjutottunk ebből a kaotikus csoportból, és a középdöntőben is tovább építkezhetünk” – mondta.

A folytatásról

Csütörtökön kezdődik és keddig tart a középdöntő, de a magyarok aznap szabadnaposak lesznek, szombaton a németekkel, hétfőn a románokkal, kedden pedig a hétszeres Európa-bajnok norvégokkal találkoznak. A csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

A középdöntős csoportok

Az I. csoport állása:
1. Oroszország 4 pont (61-48), 2. Franciaország 4 (47-43), 3. Dánia 2, 4. Svédország 1 (49-53), 5. Spanyolország 1 (45-54), 6. Montenegró 0

 

A II. csoport állása:
1. Norvégia 4 pont (70-43), 2. Horvátország 4 (51-47), 3. Hollandia 2 (53-51), 4. Németország 2 (46-52), 5. MAGYARORSZÁG 0 (46-52), 6. Románia 0 (39-50)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik