Sport

Körömrágós meccs az Eb-n, fél lábbal középdöntőben a magyar válogatott

CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP
CLAUS FISKER / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

A horvát női kézilabda-válogatott sok hibát hozó, de nagyon izgalmas mérkőzésen győzte le 25-24-re Szerbiát, így minden előzetes várakozást felülmúlva hibátlanul megnyerte az Európa-bajnokság C csoportját.

Mindez azt jelenti, hogy a magyar válogatott egy hollandok elleni vereséggel is továbbjuthat a középdöntőbe. Csak abban az esetben esne ki Magyarország, ha legalább 21 góllal kapna ki a világbajnoktól.

Míg a horvátok már korábban bebiztosították a továbbjutásukat, addig az egyik legjobb játékosukat, Andrea Lekicet sérülés miatt már az első mérkőzésen elveszítő szerbek esetében még rezgett a léc az utolsó csoportmeccs előtt. Szerbia a fordulatos első félidőben már négy góllal is vezetett, a rivális azonban 14-10-es hátrányból feljött egálra a szünetig.

A második félidőt a horvátok kezdték jobban, volt, mikor két góllal is vezettek, innen fordítottak a szerbek. 23-21-re vezetett Szerbia, ami után teljesen leblokkolt a csapat, még hetest is hibázott és közel 13 percen át egyetlen gólt sem dobott, miközben a horvátok fordította 25-23-ra. Sladana Pop-Lazic törte meg a gólcsendet, majd az utolsó támadás is a szerbeké volt, de eladták a labdát, Horvátország hibátlanul nyerte meg a csoportot.

A kulcspillanat:

A herningi A csoportban Montenegró kiharcolta a továbbjutást, mivel egy góllal legyőzte Szlovéniát, amely így kiesett. A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic 12 lövésből hat gólt dobott, a Dunaújváros kapusa, Anastasija Babovic pedig két védéssel járult hozzá a sikerhez.

Kézilabda Európa-bajnokság, C csoport, 3. forduló

Horvátország – Szerbia 25-24 (14-14)

 

A csoport (Herning):
Montenegró-Szlovénia 26-25 (15-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik