Sport

Kiakadt a magyar válogatott következő ellenfelének edzője a kézi-Eb menetrendje miatt

Andre Weening/BSR Agency/Getty Images
Andre Weening/BSR Agency/Getty Images

Henk Groener, a német női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya sportszerűtlennek találja a középdöntős menetrendet az Európa-bajnokság középdöntőjében.

Kapcsolódó
Kikapott a világbajnoktól, pont nélkül megy az Eb-középdöntőbe a kéziválogatott
A félidőben még vezetett, végül kikapott Hollandiától a magyar válogatott. A továbbjutás megvan, de kissé keserű szájízzel.

A holland szakember azért akadt ki, mert négy nap alatt három meccset kell játszania a csapatának, miközben más csapatoknak jóval szellősebb lett a programja.

Ez egy vicc! Meglátásom szerint ez nem korrekt menetrend. A német válogatott a középdöntőben szombaton kezd a magyarok ellen, majd egy pihenőnap után hétfőn és kedden is játszik, előbb a világbajnok hollandokkal, majd a horvátokkal. Négy nap alatt három meccset kell játszanunk, míg a norvégok, akik pár nappal az Eb előtt mondták le a társrendezést, a középdöntőben csütörtökön, szombaton és kedden játszanak, így lényegesen több pihenőjük van a mérkőzéseik között

– mondta Groener.

A 60 éves edző ráadásul azt is kifejtette, hogy azzal számolt, a norvég együttes házigazdaként bizonyos előnyöket élvez majd, csak az nem volt világos számára, hogy mindez a riválisokra ilyen hatással lesz.

A német válogatott szombaton a magyar csapattal játszik majd, a két középdöntős csoport első két-két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik