Sport

Két gólra visszakapaszkodott a Tatabánya, de nem bírt a Löwennel

A Grundfos Tatabánya KC 32-26-ra kikapott a német Rhein-Neckar Löwen csapatától a férfi kézilabda Európa Liga csoportkörének második fordulójából elhalasztott és hétfőn pótolt mérkőzésén, írta az MTI.

A magyar együttes a legerősebb összeállításban fogadta a Bundesliga egyik legjobb csapatát, amelyből öt svéd légiós hiányzott.

Nagyon rosszul kezdtek a házigazdák, sikertelen támadásaik után a németek minden alkalommal gyors ellenakciókat vezettek és a hálóba találtak, így hat perc után, 7-3-as vezetésüknél Vladan Matics tatabányai vezetőedző időt kért. Ezt követően is sok volt a technikai hiba, később viszont a magyar csapat védekezése hatékonyabbá vált, és pontosabb lövésekkel sikerült felzárkóznia 10-7-re.

A tatabányai játékosokon látszott a koronavírusos megbetegedések miatti hosszú kihagyás, a folytatásban ugyanis ismét lendületes, könnyed kézilabdával növelte a különbséget a Löwen (9-15). A folytatásban ismét tartani tudta magát a hazai együttes, ám a szünetben így is hatgólos hátrányban volt.

A második félidő elején Győri Mátyás és Sipos Adrián véletlenül összefejelt, utóbbi nem is tudta folytatni a játékot, mert vérző sérülését a mentők látták el. Csapatuk Bartucz László védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal kezdett, így két gólra csökkentette hátrányát.

A németek ekkor új lendületet vettek, egy 7-2-es szériával eldöntötték a meccset, és a Tatabánya újabb hibáit kihasználva végül hat góllal nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa Uwe Gensheimer volt, aki az első félidőben kilenc lövésből hét gólt dobott, és a második felvonásban nem is játszott. A hazaiaknál Zdolik Bence tíz kísérletből ötször volt eredményes.

A két vereséggel álló Tatabánya jövő kedden és szerdán is a dán GOG otthonában lép pályára az Európa Liga csoportkörében.

Európa Liga, D csoport, 2. forduló

Grundfos Tatabánya KC – Rhein-Neckar Löwen (német) 26-32 (15-21)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik