Sport koronavírus

A visszalépésen is gondolkodik a magyar férfi kéziválogatott vb-ellenfele

A koronavírusos megbetegedések és a mérkőzéshalasztások egyre növekedő száma miatt egyre erősödnek azok a hangok a német kézilabdázásban, hogy meg kellene fontolni a 2021 januárjában, Egyiptomban megrendezendő férfi világbajnokságtól való távolmaradást.

A német csapat a múlt héten két mérkőzést is lejátszott a 2022-es Európa-bajnoki selejtezőkből (Boszniát 25-21-re, Észtországot 35-23-ra verte), de a keretből négyen is úgy tértek vissza klubjaikhoz, hogy pozitív koronavírustesztet produkáltak.

A kézikapitány egy barátját már elvesztette a koronavírus miatt
Gulyás István szerint szerencsésebb volna, ha a decemberig tartó időszakban a csapat átesne a fertőzésen.

Péntek reggel a Bundesliga-klubok vezetői vészmegbeszélést tartottak, ám végül úgy döntöttek, hogy nem szakítják meg a bajnokságot. A jegybevétel hiánya miatt ugyanis minden eddiginél jobban függnek a tévés jogdíjaktól és a szponzoraiktól, így a bajnokság prioritást élvez.

Pedig a helyzet súlyos, a héten öt mérkőzést halasztottak el, a következő hétvégén sem tudnak megtartani három összecsapást.

Frank Bohmann, a német liga elnöke azt mondta, egyelőre kitartanak a higiéniai koncepció és az ütemterv mellett, de a következő hetekben muszáj lesz elmélyülni a témában.

A Bundesliga számára a világbajnokság feladása lenne a legjobb

– nyilatkozta Jürgen Schweikardt, a Stuttgart edzője.

A korábbi olimpiai és Európa-bajnoki ezüstérmes játékos, Frank von Behren szintén úgy gondolja, hogy a globális egészségügyi helyzetben távol kellene maradni az eseménytől.

„Nem tudom elképzelni, hogy ezt a tornát megrendezzék. Egyik játékosunk, Juri Knorr most mutatkozott be a válogatottban, de jelenleg nagyon erős koronavírus-tüneteket produkál.

Ideje komolyan megkérdőjelezni ezeket a külföldi túrákat

mondta a GWD Minden ügyvezetőjeként dolgozó egykori balátlövő.

Az 1998-ban a világ legjobbjának választott Daniel Stephan ennél is továbbment, az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes azt mondta, szerinte az egész világbajnokságot törölni kellene.

Nem támogatja a norvég miniszterelnök a kézi-Eb megrendezését
A magyarok is Trondheimben játszanának, de nem biztos, hogy lehet koronavírus-protokollt készíteni.

Szilágyi Viktor, a Kiel ügyvezető igazgatója korábban azt mondta, hogy a világbajnokságot nem lehet zökkenőmentesen lebonyolítani a jelenlegi helyzetben. Stefan Kretschmar, a Füchse Berlin vezérigazgatója a közösségi médián keresztül azt üzente, a következő napokban és hetekben olyan döntéseket kell meghozni, amelyeket mindenki támogat.

A német válogatott a januári vébén az A csoportban játszanak, ellenfele Magyarország, Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság lesz.

Kiemelt fotó: Juri Knorr is megfertőződött a múlt heti válogatott-összetartás alatt (Franz Waelischmiller / dpa Picture-Alliance via AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik