Sport koronavírus

A kézikapitány egy barátját már elvesztette a koronavírus miatt

Hazai pályán három góllal legyőzte Spanyolországot, majd Horvátországban négygólos vereséget szenvedett a magyar férfi kézilabda-válogatott, azonban a két Eurokupa-mérkőzésen Nagy László és Chema Rodríguez irányította a csapatot, Gulyás István szövetségi kapitány koronavírus-fertőzése miatt otthon maradt.

Az Európa-bajnokot megverte a kéziválogatott, az ezüstérmest már nem sikerült
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-27-re kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként az Eurokupa második fordulójában.

„Tipródtam a tévé előtt, aztán ahogy elkezdődött a meccs, megnyugodtam”- mondta Gulyás István a spanyolok elleni mérkőzésről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

„Nekem csak enyhe tüneteim voltak, torokfájást és a tüdőkapacitásom csökkenését éreztem, de sajnos egy nagyon jó barátomat már elvesztettem a vírus miatt; és strandkézilabdás kollégám, Gróz János két hete nagyon súlyos tünetekkel küzd” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy nem csak a szakmai stáb, hanem a vírus is beleszólt a keret kialakításába: „Volt egy 35 nevet tartalmazó táblázatunk, abba felvezetve ki, mikor volt utoljára fertőzött, így igyekeztünk olyan játékosokat kiválasztani, akik 3-4 hete egészségesek és megfelelő edzettségi állapotban vannak.”

A válogatott játékáról elmondta, hogy ugyanazokból a stratégiai elemekből építkeznek, amelyeket tavaly december óta gyakorolnak. Szerinte az, hogy tizenkét év után le tudták győzni az Európa-bajnok spanyolokat, az a csapat önbizalommal teli kiállásának volt köszönhető, a horvátok elleni vesztes meccsen pedig az ellenfél rutinja döntött.

A válogatott kapitánya szerint szerencsésebb volna, ha a decemberig tartó időszakban a csapat átesne a fertőzésen:

Ha a fiúk elkapják a vírust, akkor kialakulhat az immunitás, ami segítene bennünket a decemberi összetartás és a januári világbajnokság során.

A közös készülést a válogatott a tervek szerint online kezdi meg, ezzel is csökkentve a személyes érintkezést és az utazások számát.

„December 27-től fog együtt készülni a csapat a vb-re, ahol szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget” – mondta el a kapitány.

A magyar válogatott az A csoportból várja a küzdelmeket, ahol az ellenfél a Zöld-foki Köztársaság, Uruguay és Németország lesz.

Kiemelt fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

Ajánlott videó

Olvasói sztorik