Sport

Nurmagomedov ráállt a mérlegre, a fél világ csalást sejt

Abu-Dzabiban rendezik a UFC következő gáláját szombaton (a Sport1-en 20 órától közvetítik a gálát), amelynek főmeccsét Habib Nurmagomedov vívja majd Justin Gaethje ellen. A 28-0-s mérleggel álló és címvédő dagesztáni ketrecharcos kellemetlen pillanatokat élt át a mérlegelés során, eleve levett magáról minden ruhadarabot, hogy megszabaduljon a pluszsúlytól,

és nagy megkönnyebbüléssel vette tudomásul, hogy pontosan hozta a könnyűsúly 155 fontos (70,3 kilogrammos) felső határát.

Ugyanakkor sokan kételkednek abban, hogy szabályos volt a mérlegelés, ugyanis pillanatok alatt bemondták, hogy megfelelt, miközben az összeesküvést kiáltók szerint a mérleg nyelve még nagyban felfelé tartott. Gaethje mérlegelését hozzák fel ellenpéldaként, ahol megvárták, míg a mérleg rúdja megállapodik, csak azután jelezték, hogy megfelelt.

A UFC-ben a mérlegelést mindig sokan kétkedve fogadják, eleve túlzottan szigorúak a határvonalak, és már nem először merül fel a gyanú, hogy egy nagy mérkőzés előtt trükközés történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik