Sport

Padlóra küldte a Fradi a dán kézireményeket

Szenzációs győzelmet aratott az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata vasárnap a Team Esbjerg otthonában: a koronavírus által sújtott magyarok a félidei négygólos hátrány után 24-21-re nyertek, romba döntve ezzel a dánok előzetes győzelmi reményeit.

Csodálatos bravúrgyőzelem a Fraditól a kézi-BL-ben
Hét alapember is hiányzott a ferencvárosi keretből, mégis nyert idegenben a csapat.

A felek az előző, félbeszakadt idényben a középdöntőben találkoztak, akkor a Fradi otthon 26-25-re nyert, idegenben viszont 29-27-es vereséget szenvedett. Utóbbi azért reményt adott a dánoknak arra, hogy Estavana Polman és Sanna Solberg nélkül is nyerjenek egy olyan riválissal szemben, amelynek minden beállósa hiányzik, és két légiósa, Emily Bölk és Julia Behnke mellett Háfra Noémire és Klujber Katrinra sem számíthat.

Az első félidő nem is okozott problémát, de 13-9-es előny után a Fradi 16-16-nál utolérte ellenfelét, és a hajrában ellenállhatatlanul játszva 24-21-re nyert.

„Nagy küzdőszellemmel játszott az FTC, elismerés illeti ezért. A kezdés előtt láttuk, hogy több kulcsjátékosa nélkül érkezett a rivális, mégsem számítottunk arra, ami történt. A szünet után semmi sem jött össze, kevés gólt lőttünk, rossz döntéseket hoztunk. Csalódott vagyok” – idézte Jesper Jensent, az Esbjerg edzőjét a Fradi.hu.

A szakember az esbjergi klub hivatalos honlapján még elkeseredettebben nyilatkozott.

Nincs mentség számunkra. Semmi sem változtat azon a tényen, hogy a Bajnokok Ligájához méltatlan módon kézilabdáztunk. Ez a két pont valamikor még hiányozni fog.

Most nyomás alatt kell játszanunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, és bejussunk a csoport hat legjobbja közé” – nyilatkozta idegesen.

Mette Tranborg azt mondta, még sohasem tapasztalta, hogy ilyen rosszul játszott volna a csapat korábban.

Rikke Poulsen kapus nem teljesített rosszul, hiszen 17 lövést is kivédett, az eredmény mégis elkeserítette.

Mélységesen csalódott vagyok a meccs miatt, de megérdemelten kaptunk ki. A játék minden részében gyengébbek voltunk

– mondta.

Kiemelt fotó: MTI/EPA/Ritzau/John Randeris

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik