Sport koronavírus

Teljes a szigor a veszprémi kéziseknél: nincs éjszakázás, nincs elmenetel

Mindent elkövet a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata, hogy játékosai ne fertőződjenek meg a koronavírussal, és a lehető legerősebb csapattal legyen ott a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében decemberben.

Öt tétmérkőzés után menesztették a horvát kézilegendát
Igor Vorinak ennyi jutott a PPD Zagreb kispadján.

„Szeretnénk elkerülni ebben a második hullámban, hogy a fiúk megfertőződjenek, és azt kell mondanom, hogy rettentő fegyelmezetten, hihetetlenül tartják azokat a protokollokat, amiket előírtunk nekik” – nyilatkozta Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

Nincs éjszakázás, nincs elmenetel sehova. Az otthon van és az aréna, és nincs semmilyen közösségi élet.

Igazából nem akarok példákat hozni, de veszprémi játékost nem lehet látni az éjszakában szelfizgetni, az Instagramra feltenni fotókat, mert nekik más a céljuk, mást akarnak, el szeretnék kerülni azt, hogy hat hétig karanténban legyenek, és esetlegesen kiessenek egy Final Fourból.”

Csík szerint a legutóbbi, Motor Zaporizzsja elleni BL-meccsen azért nem volt magyar játékos, mert kontaktsport lévén Lékai Máté és Ligetvári Patrik éppen egymást rombolta le.

„Ennyi, most már mind a kettő tud játszani, mind a kettő egészséges. Székely Marci helyzete sem egyszerű, hiszen három zseniális kapusunk van, és a vezetőedző sportszakmai szempontból hozott egy adott rangsort, hogy ki az egyes, kettes és hármas számú kapus.”

Kiemelt fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik