Sport

Lentiben 1,2 milliárd forintért épül kézilabdacsarnok

Több, mint 1,2 milliárd forint kormányzati beruházással kézilabda munkacsarnok épül Lentiben, a korszerű létesítmény ideális feltételeket biztosít a kézilabdásoknak, mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételen.

Hozzátette, Lentiben mindig nagyon fontos volt az utánpótlás-nevelés és az élsport támogatása. A Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő városban épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy a város a térség sportközpontjává váljon.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke elmondta: az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül, ebből kettő Zala megyében. Hozzátette: az MKSZ a sportesemények lebonyolítása, a nemzeti válogatott menedzselése mellett kiemelt feladatának tekinti, hogy kedvet csináljon a sporthoz, és ehhez megfelelő körülményeket biztosítson.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára, jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere.

Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban: a felnőtt női csapat többször nyert megyei bajnokságot, a magasabb osztályba való feljutásnak a megfelelő színvonalú, a szövetség előírásainak megfelelő pálya hiánya szabott határt.

A tervek szerint 2021 júliusára elkészülő 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.

Forrás: MTI

Kiemelt fotó: MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik