Sport koronavírus

Mikler: Óriási volt a felháborodás, de sajnos nem tudunk mit csinálni

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) úgy döntött, hogy a Bajnokok Ligájában a csoportkör alapján hirdeti ki, melyik az a négy csapat, amely bejutott a Final Fourba.

A férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél a címvédő Győri Audi ETO KC révén lesz magyar csapat a négyesdöntőben, de az EHF döntésének van vesztese idehaza is, mert a MOL-Pick Szeged így elbukta az esélyét, elverekedje magát a legjobb négyig.

Bekerült a Bajnokok Ligája Final Fourjába a Veszprém
A győriek is megnyugodhatnak, sőt a magyar válogatottak sem jártak rosszul.

A szegedieket érthetően érzékenyen érintette a döntés, a magyar válogatott kapus, Mikler Roland felháborítónak tartotta ezt a megoldást, míg a csapatkapitány, a svéd Jonas Källman sportszerűtlennek nevezte.

Jonas Källman: Ez nagyon nem volt sportszerű döntés
A szegediek svéd válogatott kézilabdázója is neheztel az EHF-re.

Mikler a DIGI Sport híradójának most azt mondta, lesújtó volt számukra a hír, mert a csapatot jó formában érezte, és úgy látta, a Szegednek most volt a legerősebb a kerete.

Nagyon szomorú és mérges voltam, nem tudtam hova tenni, reméltem, hogy ez valami áprilisi tréfa, de rá kellett jönnünk, hogy nem. A csapaton belül van egy közös csoportunk, ahol beszélgetünk, és – a játékosok körében és vezetői szinten is – óriási volt a felháborodás, de sajnos nem tudunk mit csinálni. Az EHF így döntött

– szomorkodott Mikler.

A koronavírus-járvány miatt júniusban mindenki külön kezdi majd el a felkészülést a következő idényre, és a kapus azt nyilatkozta, ilyen hosszú időt még sosem töltött labda nélkül. Van azért pozitívum is számára a járvány miatti szokatlan helyzetben, mivel így gyakorlatilag 24 órát együtt tud lenni két gyermekével.

„Fantasztikus érzés, hogy ennyi időt tölthetek a családommal, ez egy rettentő nagy ajándék számomra” – fogalmazott Mikler.

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik