Sport koronavírus

Jonas Källman: Ez nagyon nem volt sportszerű döntés

Amíg Mikler Roland felháborítónak tartotta, addig szegedi klubtársa, Jonas Källman szerint sportszerűtlen az Európai Kézilabda Szövetség végrehajtó bizottságának döntése, amely törölte a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszát, és az A éás B csoport első két-két helyezettjét automatikusan a Final Fourba juttatta.

Mikler Roland az EHF döntéséről: Felháborító, bízom benne, hogy ez valami áprilisi tréfa
A szegedieket érzékenyen érinti az európai szövetség döntése.

A december 28-29-i kölni négyes döntőbe így a spanyol Barcelona, a francia Paris Saint-Germain és a német THW Kiel mellett a Telekom Veszprém bejutott, a Mol-Pick Szeged viszont nem.

Kompenzációt kap a Szeged az eltörölt BL-szezon miatt
Az EHF így próbálja kárpótolni a Final Fourról lemaradókat.

„Nem fair, hogy csak ennek a négy csapatnak van esélye megnyerni a BL-t, a többieknek nem maradt lehetősége. Ez nagyon nem volt sportszerű döntés az európai szövetségtől, a legtöbb ember nem ért vele egyet. Viszont azzal is tisztában kell lenni, hogy a következő szezonban az előző idény meccseivel együtt rengeteg mérkőzés várt volna ránk a BL-ben, a bajnokságban, kupában, és még ott vannak a válogatott meccsek.

Összességében a legsportszerűbb döntés az lett volna, ha törlik a teljes idényt, vagy mindenkinek esélyt adnak arra, hogy eljusson Kölnig

– idézte a Delmagyar.hu a szegediek svéd válogatott balszélsőjét.

„Nehéz úgy értékelni a 2019–2020-as idényt, hogy be sem fejezték. „Jól játszottunk, de azt már sosem tudjuk meg, hogy mi történhetett volna tavasszal, hiszen törölték a szezont” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: UWE ANSPACH / DPA / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik