Sport

Roger Federer egyesítené a férfi és női tornákat szervező szövetségeket

Roger Federer, a férfi teniszezők világklasszisa meglépné, amiről a sportág kezdete óta vitáznak: egyesítené a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t.

Csak szerintem jött el az ideje a férfi és női tenisz egyesítésének, eggyé válásának?

– tette fel a kérdést a Twitteren a 20-szoros Grand Slam-győztes svájci sztár.

A bejegyzésére persze záporoztak a válaszok, Federer nem győzött mindenkit megnyugtatni, hogy külön versenyek lennének a nőknek és férfiaknak, csak a szervezőbizottság lenne azonos.

„Valószínűleg már rég meg kellett volna történni, de talán eljött az ideje. Kemény időket él minden sportág, de két meggyengült szervezet helyett létre lehetne hozni egy erőset”

– írta egy másik tweetben a svájci.

Érdekesség egyébként, hogy az összeolvadástól annak idején éppen a férfi játékosok érdekvédelmi szervezete, az ATP zárkózott el az egyesüléstől. Ezt Billie Jean Kingtől tudjuk, aki az 1973-as esetre így emlékezett vissza:

Nem kellene külön utakon járnunk. A kezdetekben én elmentem az ATP-hoz, hogy közösen dolgozzunk, de nem érdekelte őket a lehetőség. A mostani ATP-vezetőség már sokkal nyitottabb, úgy tudom szóba is került a közös munka. Ugyanazokon a helyszíneken játszanak férfiak és nők a Grand Slameken, szerintem ez a következő lépés.

Amennyiben csakugyan létrejönne a közös szervezés, 47 éves várakozás után valósulna meg az együttműködés.

A tenisz egyik legnagyobb legendája imádja Babos Tímeát
Billie Jean King budapesti látogatása alkalmával beszélt pályafutásáról, Margaret Courtról, az aktív teniszezőkről és arról, hogy ötven évvel ezelőtti javaslatát csak most kezdte el fontolgatni az ATP.

A teniszszezont márciusban függesztették fel a világjárvány miatt, a kényszerpihenő legalább július közepéig tart. Az ATP, a WTA, a Nemzetközi Tenisz Szövetség és a négy GS-torna szervezői alapítványt hoztak létre az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére.

Kiemelt kép: TONY ASHBY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik