Sport

Tyson Fury egy zombit győzött le februárban

Február 22-én a Las Vegas-i MGM Grand Garden Arenában elveszítette veretlenségét Deontay Wilder.

Tyson Fury ripityára verte Deontay Wildert
Az év legjobban várt bokszmeccse teljesen egyoldalú volt.

Az amerikaiak nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoka a 12 menetesre terezett mérkőzésen hét menet után TKO-val szenvedett vereséget a brit Tyson Furytól, és úgy tűnik, még mindig nem tudta megemészteni a kudarcot.

A kínos vereséget követően Wilder elképesztő indokkal állt elő: szerinte azért kapott kis simán, mert a bevonuló jelmeze (amelyre saját bevallása szerint 40 ezer dollárt költött) legalább 18 kilós volt, azaz annyira nehéz lett, hogy ettől legyengült a mérkőzésre.

Wilder olyan kifogást talált a Fury elleni vereségre, hogy fogjuk a fejünket
40 ezer dollárt költött a ruhára, amiben bevonult. Nem csak drága, nehéz is volt, mint most kiderült.

Miután a fél világ kinevette magát, az amerikai bunyós új elmélettel állt elő: a the Premier Boxing Champions szerdai podcastjében azt mondta, a meccset megelőző éjszaka sem érezte magát túl jól.

„Amikor levettem a maszkomat, tettem a dolgom. De olyan hosszú ideje sportolok, hogy az emberek jól ismernek”– idézte a sportolót a Guardian.

Akik értenek a bokszhoz, azok láthatták, azon az estén nem Deontay Wilder lépett ringbe. Úgy éreztem magam, mint egy zombi. Még mindig agyalok, mert egyszerűen nem tudom elhinni, ami történt.

A felek februárban másodszor mérték össze erejüket, az első, 2018. december 1-én megvívott csata döntetlennel végződött. Az újabb visszavágót júliusra tervezték, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

Mike Tyson egyszer összezárta edzőjét a tigrisével
Jeff Fenech elárulta, alsógatyát kellett cserélnie, amikor végre kiszabadult.

„Nincs vége. Az én szememben Fury nem bajnok, még hátra van egy csatánk. Alig várom, hogy a legjobb Wildert megmutassam a világnak” – tette hozzá.

Kiemelt fotó: Al Bello/Getty Images/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik